Prilično niskokalorična tortica a divnog punog okusa! Recept je iz glave, iz mašte... :))
Sastojci
Biskvit
· 170 g badema
· 170 g šećera
· 90 g kakaa
· 3 dl vruće vode
· 2 žlice brašna
· pola praška za pecivo
· 4 jaja
Krema
· 6 dl mlijeka
· 1 puding od vanilije u prahu žličicaarome vanilije
Biskvit
· 170 g badema
· 170 g šećera
· 90 g kakaa
· 3 dl vruće vode
· 2 žlice brašna
· pola praška za pecivo
· 4 jaja
Krema
· 6 dl mlijeka
· 1 puding od vanilije u prahu žličicaarome vanilije
· 1 čep tekućeg sladila (ili 80g šećera)
· 120 g kokosovog brašna
· 3 žlice mlijeka u prahu
Ukras
· tučeno slatko vrhnje
Priprema
Bademe i šećer zajedno sameljite. U bademe umiješajte dvije žlice brašna i pola praška za pecivo. Kakao otopite u vrućoj vodi i pustite da se potpuno ohladi i zgusne.
Jaja umutite mikserom pa dodajte smjesu od badema i tekući kakao. Izmiksati još malo.
Ulijte u kalup obložen papirom za pečenje, pecite na temperaturi od 180°C. Provjerite čačkalicom. Tijesto je vrlo tekuće i treba mu malo vremena da se ispeče :)
Izvadite biskvit na hlađenje i počnite raditi kremu.
Pola litre mlijeka stavite da se grije, u njega ulijte malo arome vanilije. Kad se malo zagrijalo u njega stavite kokosovo brašno a prašak za puding zajedno sa mlijekom u prahu i sladilom umiješajte sa 1 dl hladnog mlijeka i dodajte toplom mlijeku. Miješajte čitavo vrijeme.
Nakon što zavri kuhajte još minutu-dvije dok se ne zgusne. Ne treba čekati da mlijeko najprije zavri da bi se dodala smjesa pudinga i mlijeka u prahu.
Premažite biskvit kremom i ostavite da se hladi.
Posluživanje
I biskvit i krema su vrlo kompaktni pa nije potrebno tortu slagati u obruču. Nakon hlađenja istucite slatko vrhnje i ukrasite torticu!
coolinarika.com
· 3 žlice mlijeka u prahu
Ukras
· tučeno slatko vrhnje
Priprema
Bademe i šećer zajedno sameljite. U bademe umiješajte dvije žlice brašna i pola praška za pecivo. Kakao otopite u vrućoj vodi i pustite da se potpuno ohladi i zgusne.
Jaja umutite mikserom pa dodajte smjesu od badema i tekući kakao. Izmiksati još malo.
Ulijte u kalup obložen papirom za pečenje, pecite na temperaturi od 180°C. Provjerite čačkalicom. Tijesto je vrlo tekuće i treba mu malo vremena da se ispeče :)
Izvadite biskvit na hlađenje i počnite raditi kremu.
Pola litre mlijeka stavite da se grije, u njega ulijte malo arome vanilije. Kad se malo zagrijalo u njega stavite kokosovo brašno a prašak za puding zajedno sa mlijekom u prahu i sladilom umiješajte sa 1 dl hladnog mlijeka i dodajte toplom mlijeku. Miješajte čitavo vrijeme.
Nakon što zavri kuhajte još minutu-dvije dok se ne zgusne. Ne treba čekati da mlijeko najprije zavri da bi se dodala smjesa pudinga i mlijeka u prahu.
Premažite biskvit kremom i ostavite da se hladi.
Posluživanje
I biskvit i krema su vrlo kompaktni pa nije potrebno tortu slagati u obruču. Nakon hlađenja istucite slatko vrhnje i ukrasite torticu!
coolinarika.com