SASTOJCI
Za tijesto:
• 2 jaja
• 60 g šećera
• 2 žlice mlijeka
• 40 g maslaca
• 1 Rum šećer
• 1 žlica Oštrog brašna
• 1 žlica kakaa u prahu
• 50 g mljevenih badema
Za kremu:
• 150 g čokolade
• 500 ml vode
• 1 Krema za kremšnite
Za dekoraciju::
• 200 ml vode
• 2 Šlag pjene
• kakao ili čokolada za ukrašavanje
PRIPREMA
1. Žumanjke i pola količine šećera pjenasto izmiješajte.
2. Dodajte mlijeko, otopljeni maslac, rum šećer i brašno pomiješano s kakaom i mljevenim bademima.
3. Na kraju lagano umiješajte bjelanjke koje ste prethodno s ostatkom šećera istukli u čvrsti snijeg.
4. Smjesu izlijte u lim za pečenje (30 x 18 cm) koji ste obložili papirom za pečenje.
5. Pecite 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 170 °C.
6. Čokoladu otopite na pari.
7. U 500 ml hladne vode dodajte sadržaj vrećice kreme za kremšnite.
8. Električnom miješalicom lagano promiješajte te nastavite miješati pet minuta.
9. Kad ste dobili gustu kremu, postupno u nju ulijevajte otopljenu čokoladu.
10. Pripremljenu kremu odmah nanesite na ohlađeni biskvit.
11. U 200 ml hladne vode
dodajte sadržaj vrećica šlag pjene i miješajte električnom miješalicom najvećom brzinom dok smjesa ne postane čvrsta.
12. Šlag nanesite preko kreme i sve dobro ohladite.
13. Narezani kolač pospite kakaom ili ukrasite čokoladnim pločicama/ostrušcima.
Savjet
Čokoladne pločice pripremite ovako: otopite na pari 100 g čokolade za kuhanje, izlijte na papir za pečenje i ostavite neka se ohladi. Čokoladu potom natrgajte na komade ili izrežite na pločice pa njima ukrasite kolač.