Kako obožavam ovaj kolac i moji najmiliji..ma čista čarolija kokosa,mljećne i tamne čokse,mascarpone sira,..bez žumanjaka i margarina ,-a sve na žlice
sastojci
kora-
4 bjelanjka,
10 zlica šećera,
10 žlica brašna,
10 žlica mljeka,
3 žlice ulja
i prašak za pecivo
papa-
pol litr.mljeka
6 žl brasna,
6 šečera,
2 vanilije krema
3 dcl slatkog biljnog vrhnja,
20 dkg kokosa,
2 žlice štauba,
250 gr mascarpone sira
10 dkg tamne i
10 dkg mliječne čokolade i
10 žlica slatkog vrhnja
priprema
1.
Napraviti koru od bjeljanjaka,šečera,brašna,mljeka,ulja i praška za pecivo mikserom
2.
Koru staviti u tepsiju na papir za pecenje.nježno ravnomjerno rasporediti,pa u
priprema
1.
Napraviti koru od bjeljanjaka,šečera,brašna,mljeka,ulja i praška za pecivo mikserom
2.
Koru staviti u tepsiju na papir za pecenje.nježno ravnomjerno rasporediti,pa u
pećnicu na180 st 15tak minuta.kad se ispece izvaditi,lagano odvojiti od papira ali ostaviti ga na njemu
3.
Napraviti papu tako da u ranjiki mikserom izmutimo mljeko sa šecerom i brašnom pa na štednjak i zakuhamo brzo mjesajući kuhacom il pjenjacom dok se zgusne,.maknemo i ohladimo
4.
U drugoj plas.pos.izmjesamo slatko vrhnje u šlag.slagu dodamo papu,mascarpone sir,i
kokos sa štaubom
5.
Bisk.koru prelijemo ganasheom čokolade,pa u frižider na pol sata.
6.
Na stisnutu čokoladu stavljamo kremu ,ukrasimo kokosom pa na hladno
7.
Kolac je prefin.mozete radit i kao tortu sa vise kora pa ukrasiti preljevom tamne čokolade.
3.
Napraviti papu tako da u ranjiki mikserom izmutimo mljeko sa šecerom i brašnom pa na štednjak i zakuhamo brzo mjesajući kuhacom il pjenjacom dok se zgusne,.maknemo i ohladimo
4.
U drugoj plas.pos.izmjesamo slatko vrhnje u šlag.slagu dodamo papu,mascarpone sir,i
kokos sa štaubom
5.
Bisk.koru prelijemo ganasheom čokolade,pa u frižider na pol sata.
6.
Na stisnutu čokoladu stavljamo kremu ,ukrasimo kokosom pa na hladno
7.
Kolac je prefin.mozete radit i kao tortu sa vise kora pa ukrasiti preljevom tamne čokolade.
coolinarika.com