Sastojci:
400 gr. crnog brasna
300 gr. bijelog brasna
malo ulja
kvasac
400 gr. crnog brasna
300 gr. bijelog brasna
malo ulja
kvasac
1 prasak za pecivo
mlaka voda
ulje za przenje
Priprema:
Pomjesajte oba brasna.
Dodajte kvasac, prasak za pecivo i malo ulja.
Zamjesite mlakom vodom i pustite da izraste.
Kad je tijesto izraslo istresite na pobrasnjenu povrsinu, primjesite i razvite debljine kao za krofne.
Isjeceno tijesto prekrite da malo odmori, a na pec stavite ulje da se zagrije.
U zagrijano ulje dodavat tijesto i przit sa obe strane dok ne dobije finu boju.
Vadite na papir da se ocjedi
visak masnoce, malo prohladite i posluzite sa cim zelite. Prijatno!
tortekolaci.com
ulje za przenje
Priprema:
Pomjesajte oba brasna.
Dodajte kvasac, prasak za pecivo i malo ulja.
Zamjesite mlakom vodom i pustite da izraste.
Kad je tijesto izraslo istresite na pobrasnjenu povrsinu, primjesite i razvite debljine kao za krofne.
Isjeceno tijesto prekrite da malo odmori, a na pec stavite ulje da se zagrije.
U zagrijano ulje dodavat tijesto i przit sa obe strane dok ne dobije finu boju.
Vadite na papir da se ocjedi
visak masnoce, malo prohladite i posluzite sa cim zelite. Prijatno!
tortekolaci.com