Vanilija ah ta lijepa vanilija. Jednostavni biskvit punjen vanilijom.
LJUBITELJI VANILIJE OVO NESMIJU ZAOBICI.
SASTOJCI
Tijesto
• 4 jaja
• 15 kašika šećera
• 15 kašika brašna
• 15 kašika ulja
• 15 kašika mlijeka
• 2 kesice vanilija šećera
• 1 kesica praška za pecivo
Fil
• 2 pudinga od vanilije
• 500 ml mlijeka
• 1 šolja šećera
• 2 kesice vanilija šećera
Za posuti
• šećer
PRIPREMA
Umutiti tijesto od navedenih sastojaka. Pa pola tijesta od biskvita istresti u tepsiju koju ste pouljili i staviti u rernu da se malo zapeče. Oko 5 minuta na temperaturi od 180 C. Za to vrijeme pripremiti pudig kao na uputstvu na kesici.
Vama na volju ostavljamo želite dodati neko voće. A ako imate štapić vanilije koristite njega umjesto vanilije iz kesice jer je još ljepše. Tako sto ćete vaniliju staviti u mlijeko. Pa po malo
pečenoj kori posuti još vruć puding Pa drugu polovicu tijesta za biskvit presuti preko pudinga. Vratiti u rernu i kolač ispeći do kraja. Još dok je vruć posuti ga kristal šećerom.
coolinarka.com
Tijesto
• 4 jaja
• 15 kašika šećera
• 15 kašika brašna
• 15 kašika ulja
• 15 kašika mlijeka
• 2 kesice vanilija šećera
• 1 kesica praška za pecivo
Fil
• 2 pudinga od vanilije
• 500 ml mlijeka
• 1 šolja šećera
• 2 kesice vanilija šećera
Za posuti
• šećer
PRIPREMA
Umutiti tijesto od navedenih sastojaka. Pa pola tijesta od biskvita istresti u tepsiju koju ste pouljili i staviti u rernu da se malo zapeče. Oko 5 minuta na temperaturi od 180 C. Za to vrijeme pripremiti pudig kao na uputstvu na kesici.
Vama na volju ostavljamo želite dodati neko voće. A ako imate štapić vanilije koristite njega umjesto vanilije iz kesice jer je još ljepše. Tako sto ćete vaniliju staviti u mlijeko. Pa po malo
pečenoj kori posuti još vruć puding Pa drugu polovicu tijesta za biskvit presuti preko pudinga. Vratiti u rernu i kolač ispeći do kraja. Još dok je vruć posuti ga kristal šećerom.
coolinarka.com