BRŽI DORUČAK ODAVNO NISAM PRAVILA A DA SVI BUDU ZADOVOLJNI. SASTOJCI 80dkg pilećih prsa (bez kožice) 50dkg lisnatog tijesta 2 dcl kiselog vrhnja 20 dkg šunke za pizzu
40 dkg sira (gauda, podravec ili neki sličan) ulje malo soli i papara
PRIPREMA 1. Pileća prsa tanko filetirajte, posolite, popaprite. Popržite na ulju s obje strane nekoliko minuta. 2. Lisnato tijesto razvaljajte u pravokutnik, dužine tepsije u kojoj ćete peći.
Na tijesto po dužini posložite šunku za pizzu, posložite pileće filete i naribajte sir. Malo manje od pola širine tijesta nemojte nadjevati. Zarolajte tijesto, krajeve malo uvucite. 3. Štrudlu prebacite u nauljenu tepsiju. Premažite kiselim vrhnjem i pospite ribanim sirom. Pecite na 200°C nekih 25 minuta. Izrežite na komade tri do četiri centimetra širine ili po želji. Poslužite
uz zelenu salatu ili neku po vašoj želji. Posluživanje Piletina spremljena na ovaj način jako je ukusna i hladna.
POHOVANE PAPRIKE SA SIROM I ŠUNKOM
Veoma ukusno. Budete siti, a nema težine u stomaku.
Sastojci8-10 pečenih šiljatih paprika300g feta sira150g kačkavalja100g šunke
(adsbygoog…Saznaj više
Ovo je jelo za specijalne prilike!
Evo jos jednog jela za specijalne prilike, moze biti toplo predjelo, prilog ili glavno jelo. Lagani, prozracni, kremasti, predivne strukture i uk…Saznaj više
PEČENI KRUMPIR ZA POLA SATA!
Malo neobično ali je mirisan, sočan i ukusan.
SASTOJCI
1 kg krumpira5 dkg margarina0,5 dl maslinovog ulja1 režanj češnjakasol, peršinPRIPREMA1.kru…Saznaj više
RUČAK ZA PRSTE POLIZAT.
SA BELIM MESOM SE NEMOŽE POGRIJEŠITI.
Bajadera od belog mesa.
Sastojci2 filea pileceg belog mesa2oo gr kackavalja300 gr suvog vrata
(adsbygoogle…Saznaj više
HRSKAVE PILEĆE TORTILE
Još jedan način kako iskoristiti višak pilećeg mesa iz supe, ili, ako imate preostalo meso od jučerašnjeg ručka, upotrebite ga za ovo jelo.SASTOJ…Saznaj više