BAISER-SLADOLED TORTA


Ovo nije obicna torta,ovo je u stvari sladoled koji se reze.

SASTOJCI:
1,25 l. slatke pavlake(slatkog vrhnja za slag),zasladjenog
2 kesica slag fixa
200 g. baisera-puslica(gotovih)
300 g. mlecne cokolade za kuvanje
200 g. krokanta
5-6 kasika ruma

PRIPREMA:

1.Slatku pavkaku (slat.vrhnje) umutite sa slag fixom.
Cim pocne da se zgusnjava,gotovo je.

2. Baiser(puslice)za Baiser tortu...


Baiser(puslice)izdrobite rukom na krupnije,a cokoladu krupno izrendajte.


3.U izmucenu masu od slatke pavlake dodajte krupno izdrobljene puslice,rend.cokoladu,krokant i rum.Sve dobro promesajte kasikom.


4.Okrugli kalup za torte (26 cm.Q), oblozite aluminijumskom folijom,sipajte masu,poravnajte,i stavite u zamrzivac da se dobro ohladi(najbolje preko noci,u receptu pise 36h.ali ja sam manje..)


5.Tortu dobro ohladenu izvadite iz zamrzivaca,sacekajte 10-tak min.(bas kao sladoled)i tek onda rezati ostrim nozem.


6.Secite u trougao(kao tortu),svaki komad ukrasite sa malo umucenog slaga,rendanom cokoladom,i po 



jednim manjim baiserom(puslicom).

Posluživanje
Za ovu tortu koristila sam kupovne puslice,a vi mozete napraviti dan-dva pre pa onda upotrebiti...
Ako vam slatka pavlaka(slat.vrhnje)nisu slatki,dodajte par kasika meda).
Tortu drzati u zamrzivacu,i po potrebi izvaditi.
Mozete napraviti i pola mase,znaci sve sastojke smanjite na pola.
coolinarika.com
Filed under  |