Torta bez pečenja brzo je gotova i fiiiino kremasta! Njami!
Sastojci
ZA PODLOGU OD KEKSA 160 gr Petit Beurre keksa 100 gr kokosa 50 gr maslaca 2 žlice meda 1 dl mlijeka
ZA KREMU OD KOKOSA 1 l mlijeka 100 gr škrobnog brašna
100 gr kokosa 100 gr šećera u prahu 1 vrećica želatine u prahu
Priprema
PODLOGA 1. Kekse samljeti, pomiješati ih sa kokosom, rastopljenim maslacem, mlijekom i medom. 2. Kalup za tortu (26 cm) obložiti papirom za pečenje, pa staviti masu na dno i poravnati. Staviti u frižider da se stisne.
KREMA 1. Pomiješati šećer u prahu i škrobno brašno, dodati dovoljno mlijeka da dobijemo gustu kašu bez grudica, pa kasnije još malo razrijediti mlijekom. 2. Ostatak mlijeka i kokosovo brašno zakuhati, pa uz stalno mješanje dodati smjesu škrobnog
brašna i šećera. Kuhati uz stalno mješanje par minuta, dok se ne zgusne. 3. Želatinu pomiješati sa 4 žlice vode i ostaviti da nabubri. Otopiti ju, pa dodati malo kreme i dobro izmiješati, da smjesa bude homogena. Dodati mješavinu želatine i kreme u ostatak kreme i dobro izmiješati. 4. Kad krema postane mlaka, izliti je u kalup na podlogu od keksa i ostaviti u frižideru par sati da se stegne. coolinarika.com
Rozen Torta.
(sa detaljnim postupkom za pravljenje kora)
SASTOJCI
Za kore
• 100 g putera
• 2 jaja
• 4 kafene soljice (4 dl)mleko
• 1 kasicica soda bikarbona…Saznaj više
TORTA NOBLICA
SASTOJCI 2 kutije noblica (ili moto keksića) 2 dl soka od narandže 4 dl kisele pavlake 20%mm 3 kašike šećera u prahuza fil 1 l …Saznaj više
HAVANA S VIŠNJAMA
SASTOJCI:Za posipanjekompot od visanja tegla 750ml2 kasike gustina5-6 kasika seceraOcijediti visnje iz kompota, pa u onu vodu od kompota dodati sece…Saznaj više