Sastojci
6 – 8 osoba
1 pakovanje Zamrznutog lisnatog tijesta Podravka
20 dag suhih smokava
2 kisele jabuke
4 dag suhih grožđica
4 dag pinjola
nekoliko piškota
par žlica šećera
naribana limunova korica
1 vrećica Vanilin šećera Dolcela
cimet
1 jaje
malo maraskina
Priprema
1.
Suhe smokve narežite na kockice i zajedno sa grožđicama namočite u maraskino.
2.
Jabuke ogulite i grubo naribajte. Piškote zdrobite.
3.
U zdjeli promiješajte smokve, jabuke, piškote, pinjole, šećer, limunovu koricu,
cimet, vanilin šećer.
4.
Lisnato tijesto razvucite valjkom u dvije široke trake dužine 40 i širine 20 cm. Jednu traku stavite na lim za pečenje i na nju posložite nadjev, pokrijte drugom trakom. Pritisnite rubove tijesta viljuškom da dobijete dekorativan efekat.
5.
Površinu kolača zarežite na par mjesta (otprilike svakih 2 cm) i uz pomoć četke premažite cijelu štrudlu žumanjkom.
6.
Štrudlu pecite u pećnici 30-35 minuta na 200°C.
7.
Par minuta prije nego je štrudla
gotova posipajte je sa malo šećera u prahu.
Posluživanje
Štrudlu poslužite mlaku.
Savjet
Jabuke možete narezati na kockice. Jabuke poškropite limunovim sokom da ne potamne.
Coolinarka.com
4.
Lisnato tijesto razvucite valjkom u dvije široke trake dužine 40 i širine 20 cm. Jednu traku stavite na lim za pečenje i na nju posložite nadjev, pokrijte drugom trakom. Pritisnite rubove tijesta viljuškom da dobijete dekorativan efekat.
5.
Površinu kolača zarežite na par mjesta (otprilike svakih 2 cm) i uz pomoć četke premažite cijelu štrudlu žumanjkom.
6.
Štrudlu pecite u pećnici 30-35 minuta na 200°C.
7.
Par minuta prije nego je štrudla
gotova posipajte je sa malo šećera u prahu.
Posluživanje
Štrudlu poslužite mlaku.
Savjet
Jabuke možete narezati na kockice. Jabuke poškropite limunovim sokom da ne potamne.
Coolinarka.com