Sitni mladi krompir iz rerne


Volim prvi mladi krompir bas zato sto je sitan i kao takvog ne treba ga guliti, nego samo dobro oprati i zajedno sa tankom - mladom ljuskom pripremati. Jos kad se izvadi iz vlastitog vrta, tim je jos sladji.


Sastojci
1 kg sitnog mladog krompira
2 velike glavice luka, isjeci na krupno
3 - 4 mlade mrkve, isjeci krupnije
1 veca crvena paprika, isjeci na vece kocke
3 grancice timijana



3 grancice majcine dusice
1 zlicica kurkume ili zacinske paprike
sol+papar+vegeta
0,5 dl maslinovog ulja
1 dl vode

Priprema
1.
Krompir dobro oprati, ne skidati mladu koru.

Pomjesati ostalo isjeceno povrce, sitno isjeceni timijan i majcinu dusicu. Dodati zacine i maslinovo ulje. Rasporediti po tepsiji i zaliti sa vodom. Peci na 200*C pod folijom prvih 20 min. zatim otkriti i peci dok povrce ne omeksa.
2.

Domaci - proslogodisnji..
3.

i ove godine je pun 



camac, samo sto kasni zbog hladnog ljeta...
4.

mogao je biti i malo sitniji... ;)

Posluživanje
Uz zelenu salatu, piletinu, ribu ili meso sa grilla, odlican je prilog.
coolinarika.com