PRIRPEMA Zamesite testo od kasiku sli, kasiku secera, nadosli kvasac, dva cela jajeta i jedno bjelance , ulje i toplo mleko..Zamesite sredno tvrdo testo i ostavite ga da se odmori deset minuta. Kad se testo odmori podelite ga na 24 loptica.
Uzmite jednu lopticu i razvucite jufku velicinu tanjira i namazite omeksalim puterom.Zatim posipajte sitno izdrobleni sir. Produzite postupak i sa ostalim jufkama. Poslednju jufku stavite i nemojte je mazati. Od svih poredjanih jufka razvucite jednu veliku jufku i stavite u namascenu tepsiju 36 broj i isecite na
kocke. odozgo namazite je sa umuceno zumanjce.Ostavite je 30 minuta da se testo odmori i nadodje
Pecite u zagrijanu rernu na 250 stepeni prvih deset minuta a onda namalite na 200 i dopecite pogacu. Gotovu pogacu ostavite da se malo ohladi pa poslu zite isecenu na kocke. coolinarika.com
MAKEDONSKA POGAČA.
ZA 40 TAK MINUTA TOPLA UKUSNA POGAČA NA STOLU!
SASTOJCI150 gr ovčjeg mladog sira (može kravlji)3 jaja1 šalica kiselog mlijeka (oko 2dl)1 šalic…Saznaj više
JASMININE LEPINJE U 12 KORAKA.
Uvijek sam mislila da u pripremi i izradi lepinja leži neka tajna. Sastojci sasvim obicni, a rezultat fantastican.
SASTOJCI
1 kg Pšenično…Saznaj više
PUNJENE LISNATE LAĐICE
Veoma ukusne a za čas se pripreme, za doručak ili večeru! :)
SASTOJCI500 gr lisnatog testa200 gr tikvica (jedna, srednje veličine)200 gr kačkavalj…Saznaj više
LAGANA PITA SA TIKVICAMA I SIROM.
Brzo i fino. Jednostavno savršene.
Galette s tikvicama i sirom
Sastojcitijesto:160 g brašnaprstohvat soli110 g hladnog maslaca60 ml kiselog…Saznaj više