sastojci:
200 ml toplog mlijeka
150 ml mlake vode
1 kesica kvasca
1 kasicica secera
150 gr grckog jogurta
1 jaje
2 kasicice soli
600 gr brasna
ulje za przenje
kajmak
sir
suhi sir..
Priprema:
1. U zdjeli izmijesati mlijeko,vodu,secer i kvasac i ostaviti 5 min.Dodati jogurt,jaje i brasno pomijesano sa soli.Mikserom sa nastavcima za tijesto mijesiti 7-8 min da se dobije mekano,glatko i malo ljepljivo tijesto.Pokriti cistom krpom i ostaviti da naraste.Naraslo tijesto istresti na brasnom posutu podlogu,premijesiti ga i
podijeliti na 8 loptica.U tavu nasuti ulja da pokrije dno tave.Svaku lopticu razvaljati na 0,5 cm i peci na ulju po par minuta sa obje strane da porumene. Posluživanje Sluziti uz kajmak,sir,suhi sir
coolinarika.com
1 jaje
2 kasicice soli
600 gr brasna
ulje za przenje
kajmak
sir
suhi sir..
Priprema:
1. U zdjeli izmijesati mlijeko,vodu,secer i kvasac i ostaviti 5 min.Dodati jogurt,jaje i brasno pomijesano sa soli.Mikserom sa nastavcima za tijesto mijesiti 7-8 min da se dobije mekano,glatko i malo ljepljivo tijesto.Pokriti cistom krpom i ostaviti da naraste.Naraslo tijesto istresti na brasnom posutu podlogu,premijesiti ga i
podijeliti na 8 loptica.U tavu nasuti ulja da pokrije dno tave.Svaku lopticu razvaljati na 0,5 cm i peci na ulju po par minuta sa obje strane da porumene. Posluživanje Sluziti uz kajmak,sir,suhi sir
coolinarika.com