RECEPT ZA DOMAĆE ĆEVAPE!



Ćevape uglavnom svi volimo i vrlo rado ih jedemo. U nastavku donosimo vam recept za ukusne domaće ćevape! Mmmm.


Naši ćevapi.

Sastojci
750 gr junetine
250 gr ovčetine
1 kašika soli
1 kašika vegete
1 kašika bibera
1/2 glavice bijelog luka
1 kašika kajmaka
malo mineralne

Obavezni prilozi
Što više crvenog luka to bolje
Kajmak ili ajvar po želji


Jogurt ili kiselo mlijeko 

Poljev za lepinu
provrela voda
malo goveđeg temeljca ili kocka
vegeta
malo ulja
peršunov list
bijeli luk
biber

Priprema
poljeva
Stavite sve začine u posudu, dodajte malo ulja, prelijte temeljcem i vodom pa pustite da prokljuća.

ćevapa
Meso narežite na sitnije komade i meljite ga (usitnite) 2x
U multipraktiku usitnite češnjak tako da izađe sok
Meso pomješajte sa sokom od češnjaka, začinima (dodajte ih po ukusu), kaljmakom i mineralnom. Dobro izmješajte smjesu i ostavite na par sati (najbolje preko noći) u fržider
Ćevape oblikujte uz pomoć



 šprice sa nastavkom za ćevape ili ručno
Pecite ih na roštilju ili ako vas sila natjera u tavi sa malo, malo, malo ulja
Kad su skoro gotovi prelijte ih zaljevom
Lepinje namoćite zaljevom i malo zapecite
Nadamo se da će vam se svidjeti i da ćete imati ukusan roštilj…

Ne zaboravite podijeliti s prijateljima
blog.neum-bih.com