PROLJETNA TORTA SA JAGODAMA.


BEZ PEČENJA ZA 20 MINUTA!
Lagana,pjenasta i nježna...


Sastojci
300gr degestive keksa
160gr maslaca
300gr jagoda


Krema:
220gr kondeziranog mljeka(zaslađeno)
100gr krem namaza



500ml vrhnja za slag
2čepa arome vanilije
1/2kasike želatine
3kasike hladne vode
ljesnjaka mljevenih

Priprema
Kekse samljeti,a maslac otopiti pa sve zajedno izmjesati i utisnuti u kalup.Ostaviti u hladnjak dok pripremamo kremu.
Jagode narezati na ploske pa staviti na podlogu od keksa.

Za kremu izmjesati kondezirano mljeko i krem namaz,pa mikserom mutiti dok se izjednači.

Posebno umutiti vrhnje za slag.Dodati u smjesu kondeziranog mljeka i krem 



namaza pa dodati i aromu vanilije.
Žealatinu razmutiti u hladnoj vodi i ostaviti da nabubri oko 5-10 min.U mikrovalnoj je lagano otopiti i mjesajući kremu dodavati želatinu i mutiti jos dok se ljepo ujednači.

Kremu izliti preko jagoda i posuti sa ljesnjacima i ostaviti u hladnjak par sati.

PosluživanjeU kremu sam dodala pola želatine jer volim da je kremastija,pjenasta,ako vi volite čvrscu dodajte čitavu želatinu.Secer nisam stavljala jer je kondezirano mljeko zasladeno.
coolinarika.com
Filed under  |