Krumpir u ljusci skuhati, ne do kraja. Oguliti i izrezati na ploške. Tikvice i mrkvu izrezati na kolutiće, luk na listiće. 2. Crveni luk zažutiti na ugrijanom maslinovom ulju, pa kad počne dobivati boju, dodati mrkvu i pirjati dok i mrkva malo ne uvene. Proces ubrzati tako da dodamo malo soli. 3. Vatrostalnu posudu promjera 22 cm, ili neki drugi oblik, namazati maslinovim uljem. Radi lakšeg slaganja povrća, posudu staviti pod 45", pa početi slaganje od dijela koji leži na podlozi. Slagati gusto red krumpira - tikvica - mrkve sa lukom...i tako naizmjenično dok se sve ne utroši.
4. Po vrhu posoliti, popapriti, posuti s malo sušenog ružmarina i timijana (majčine dušice), ribanim parmezanom i politi vrhnjem za kuhanje. Staviti u pećnicu ugrijanu na 200"C i zapeći 30-tak minuta. 5. Povrće se može slagati i slojevito, jedno preko drugog, jedino je ovako oku ljepše. coolinarika.com
Šarene kuglice od krompira.Uživajte dekorišući kuglice, a nakon svega, svoje goste ostavite bez daha!
Sastojci 1kg belog krompira 200g kačkavalja (može da bude i dimljeni…Saznaj više
ŠOPSKA SALATA. GOTOVA ZA 20 MINUTICA!
Podrijetlo šopske salate i danas je predmetom rasprava, ali jedno je sigurno, šopska salata je neodoljiv prilog mesnim jelima sa žara. Ljuta papriči…Saznaj više