Sastojci
4 osobe
600 g pilećeg filea
ulje za prženje
Za nadjev
· 300 g rajčica
· 1 žličica Vegete
· 1 češanj češnjaka
· 1 žlica nasjeckanog peršina
· 1 žlica svježe narezanog bosiljka
· 2 žlice maslinova ulja
50 g Crnih maslina
Priprema
Na pileći file stavite prozirnu foliju te ga potucite batom za meso.
Rajčice ogulite, očistite od sjemenki i narežite na kockice.
Dodajte im Vegetu, protisnuti češnjak, peršin, bosiljak, maslinovo ulje i narezane masline, pa sve dobro izmiješajte.
Svaki odrezak premažite nadjevom, savijte, a krajeve pričvrstite čačkalicama.
Zamotuljke uvaljajte u brašno, zatim u razmućena jaja, pa u krušne mrvice
Pecite ih na zagrijanom ulju 10-ak minuta.
Kada su gotovi, stavite ih
na upijajući papir i izvadite čačkalice.
Posluživanje
Tople mesne zamotuljke poslužite uz salatu po želji.
Savjet
Zamotuljke stavite pržiti u dobro zagrijano ulje, a zatim smanjite plamen i nastavite pržiti do kraja.
coolinarika.com