PAUNOVO OKECO



Mislim da ga većina nas ima ispisanog na požutjelim stranicama tekica naših dragih mama, baka, teta… ja sam ga prilagodila svom čoporu :) i dodala neke sitnice koje ga čine božanstvenim… 


Izdašan, kremast, obogaćen bijelom & tamnom čokoladom, bourbon vanilijom i amarettom, te ogrnut sočnim čokoladnim omotačem, garantira potpuni hedonistički užitak.

Sastojci
Biskvit
6 žumanaca
180 g smeđeg šećera
1 paketić bourbon vanilije
30 g tamnog gorkog kakaa
50 g tamne čokolade (80% kakaa)
30 g oštrog brašna
1 paketić praška za pecivo
7 bjelanaca – snijeg

Osnovna krema
250 ml mlijeka
l vrhnja za kuhanje
1 žumance



1 jaje
30 g oštrog brašna
40 g škroba tapioke
30 g šećera

Dodaci
200 g maslaca
50 g šećera u prahu
100 g čokolade za kuhanje
3 žlice amaretta
100 g bijele čokolade
1 paketić bourbon vanilije

Priprema
Pjenasto izmiksati žumanca sa šećerom i bourbon vanilijom. Umiksati istopljenu čokoladu, fino prosijano brašno s kakaom i praškom za pecivo, dooobro izmiksati ; dodati rakiju.
Istući čvrst snijeg od bjelanaca, zatim oduzeti 3 žlice snijega i olakšati smjesu za biskvit, potom ostatak snijega lagano špatulicom umiješati u smjesu. Neka se vide sitni komadići snijega :)
Razmazati smjesu u veći lim (otprilike 31×32cm) obložen papirom za pečenje. Čut će se nešto poput laganog šuma valova :)
Peći na 170*C cca 20-25 minuta. Ohladiti ga, preokrenuti na podlogu, pažljivo odvojiti papir, potom ga umotati u vlažnu kuhinjsku krpu (ne pretjerivati s omekšivačem za rublje, hehe).
Skuhati gustu kremu od navedenih sastojaka, podijeliti u dvije posude, prekriti površinu kreme (ne ivice posuda!) 



prozirnom folijom, ohladiti.
Pjenasto istući maslac sa šećerom u prahu, podijeliti na dva djela i umiksati u kreme.

U prvu polovicu dodati istopljenu čokoladu za kuhanje i amaretto, u drugu polovicu istopljenu bijelu čokoladu i bourbon vaniliju.
Biskvit premazati svijetlom kremom i staviti u hladnjak na cca 30 minuta da se stisne. Potom premazati tamnom kremom i vratiti u hladnjak na još pola sata. Pošto su kreme mekane dok se mažu, ovako je kasnije lakše rolati.
Urolati u roladu! :)
coolinarika.com