PAPRIKE PUNJENE PILETINOM U PARADAJZ SOSU


Nešto u čemu ćete uživati!

Sastojci

Za nadjev
80 g riže
3 žlice sojinih ljuskica
400 g mljevene piletine
120 gmrkva
1 žlica Vegete
1 žličica Slatka paprika mljevena
sol
Crni papar mljeveni
3 male glavice luka
10 srednjih paprika (zelena ili crvena mesnata)
3 žlice maslinova ulja



nekoliko Crni papar u zrnu 
Lovor sušeni
2 češnja češnjaka

Za umak od rajčice
500 ml Passate
200 ml vode
1 žličica Vegete
malo Bosiljak sušeni
Malo Origano sušeni

Za posipavanje
1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema
Rižu skuhajte do pola u posoljenoj vodi. Ocijedite je i ohladite.
Sojine ljuskice namočite u hladnoj vodi oko 5 minuta da nabubre.
Mljevenom mesu dodajte ocijeđenu rižu i sojine ljuskice, naribanu mrkvu, Vegetu Natur, crvenu mljevenu papriku, sol, papar i 1/3 nasjeckanog luka. Sve dobro promiješajte.
Paprike očistite i napunite pripremljenom smjesom.
U posudu za pečenje na dno stavite ulje, preostali nasjeckani luk i posložite napunjene paprike. Između paprika stavite nekoliko zrna papra, lovorov list i češnjak.
Passatu pomiješajte s vodom, dodajte Vegetu Natur, bosiljak i origano. Sve zajedno dobro promiješajte i 



prelijte preko paprika.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 50 minuta.

Posluživanje
Pečene paprike pospite nasjeckanim peršinom i poslužite toplo.

Savjet
Paprike tijekom pečenja okrenite, a možete dodati i plošku slanine ili suhog mesa.
coolinarika.com