Zašto ih ne bi napravili sami!
Sastojci
2 oblatne
24 dag keksa sa maslacem
30 dag čokolade za kuhanje
20 dag kokosove masti
2 oblatne
24 dag keksa sa maslacem
30 dag čokolade za kuhanje
20 dag kokosove masti
4 v.žruma
4 v.ž marmelade
3 v.ž sjeckanih pistacija
3 v.ž sjeckanih žele bonbona
Priprema
Prvo kekse sa maslcem usitniti.Kokosovu mast (kupljena u Hoferu)otopiti ,pa u njoj rastopiti čokoladu.Dodati rum i marmeladu pa promiješati.Na kraju umiješati zdrobljene kekse ,opet promiješati.
Na kraju dodati sjeckane pistacije i nasjeckane žele bonbone(može i samo jedno od toga -ili sjeckane orahe,lješnjake ili po želji).
Vrući fil prelijati preko jedne
oblatne,prekriti s drugom oblatnom.Stisnuti rukama(gore staviti pakete mlijeka ili brašna da se dobro stisne i ohladi):
Ostaviti da se ohladi preko noći, pa rezati kao napolitanke.
coolinarika.com
3 v.ž sjeckanih pistacija
3 v.ž sjeckanih žele bonbona
Priprema
Prvo kekse sa maslcem usitniti.Kokosovu mast (kupljena u Hoferu)otopiti ,pa u njoj rastopiti čokoladu.Dodati rum i marmeladu pa promiješati.Na kraju umiješati zdrobljene kekse ,opet promiješati.
Na kraju dodati sjeckane pistacije i nasjeckane žele bonbone(može i samo jedno od toga -ili sjeckane orahe,lješnjake ili po želji).
Vrući fil prelijati preko jedne
oblatne,prekriti s drugom oblatnom.Stisnuti rukama(gore staviti pakete mlijeka ili brašna da se dobro stisne i ohladi):
Ostaviti da se ohladi preko noći, pa rezati kao napolitanke.
coolinarika.com