Krumpirove knedle. Sastojci 2kg Krumpira (sve sorte koje se brže kuhaju ) 2 žlice soli
Priprema 1. Pola krumpira skuhajte ( cca 1 kg:) pa protisnite kroz presu za krumpir. Nikako ga nemojte pirirati, jer ce vam masa biti ljepljiva. 2. Drugu polovicu izribajte na najsitnijoj trenici i dobivenu masu dobro ocijedite
krpom na koju ste privezali kuhaču tako da vam ocijeđeni krumpir bude potpuno suh. Nastojte da vam vlakna krumpira kojeg ste izribali bude vrlo suha, jer ćete u protivnom imati vrlo ljepljivu smjesu, koja ce biti komplicirana za oblikovanje knedli. Ako vam se ipak dogodi da je masa premekana, dodajte malo kupovnog krumpirovog ili kukuruznog škroba. 3. Masu koju ste dobili, raširite da tepsiju da vam se još lagano prosuši. Dobivenu vodu od ribanja krumpira ostavite neko vrijeme da se smiri i da škrob od krumpira sjedne na dno posude. Kad se voda izbistrila, lagano ju prolijte, pazeci pritom da sačuvate dobiveni bijeli talog, odnosno škrob. 4. Prosušeni, naribani i osušeni krumpir dodajte u kuhani i ispasirani i dodajte
procijeđeni škrobni talog, pa umijesite rukama jednoličnu smjesu. Posolite po želji. Pripremite kockice kruha i špeka za nadjev. 5. Od dobivene mase oblikujte knedle i spuštajte u kipuću vodu. Ja sam ove knedle punila krutonima i kockicama špeka. Punite također i kockicama suho prepečenog kruha. Voda ne smije ključati, nego samo lagano kipjeti. Kad ste ubacili i posljednju knedlu, kuhajte oko 10-15 minuta i ne poklapajte lonac.
HRSKAV PEČEN KROMPIR NA DVA NAČINA.
Ovde imate dva načina, a evo još dva načina hrskavih pečenih krompirića
Potrebno je:celi krompiri približno iste veličineputermaslinovo i suncokreto…Saznaj više
EXTRA FORA MUFFINS
Sinoć sam našla ovaj recept i odmah ga jutros isprobala! Dijelim ga s vama jer je odličan.
Sastojci4 jaja100 ml mlijeka2 supene kašike brašna1 čajn…Saznaj više
STARINSKO JELO CICVARA.
GOTOVA ZA SAMO 20 MINUTA.Staro, skoro zaboravljeno jelo, ja je obožavam.
Sastojci potrebno je 2 dl vode 2 dl mlijeka 300-400 g sir…Saznaj više
ĆUFTE U SOSU.
RUČAK SA KOJIM NE MOŽETE POGRIJEŠITI.
SastojciĆufte400 gr mlevene junetine1/2 srednje babure paprike sitno iseckane(moze i iz tursije ali dobro i…Saznaj više
Piletina u jogurtu.
RECEPT ZA PILETINU KOJI TREBATE ODMA ZAPISATI.
SASTOJCI1/2 kg piletine ( ja sam koristile file )ulje za prženje (koje volite)250 dl jogurtabosiok
…Saznaj više
PILETINA NA MOJ NAČIN.
RECEPT ZA KOJI VAM NE TREBA UMIJEĆE A KAO IZ RESTORANA JE...
Jako fino, jednostavno i brzo za pripremu.
Piletina sa senfom i susamom.
…Saznaj više
SOČNI KROMPIRIĆI.
UKUSNI RUČAK NA BRZINU KOJEG ĆETE ČESTO PRAVITI!
Sastojci– 950 g krompira (na cetvrtine isjecenih)– 2 sargarepe (na kolutove, 140g)– 1 luk (100…Saznaj više
VASKRŠNJI ILI USKRŠNJI UMAK.
OVO JE NEŠTO FENOMENALNO TOPLO PREPORUČUJEM.
Umak koji se pojede čim se servira, svi ga obožavamo i ne možemo zamisliti uskrs bez njega.
Sastoj…Saznaj više
HRSKAVI KROMPIR IZ GRČKOG RESTORANAGRČKI PEČENI KRUMPIRFini,aromaticni ,hrskavi krumpir na grcki nacin.
Sastojci7 velikih krumpira za pečenje3 češnja češnjaka sitno nasjeckana(adsbygoo…Saznaj više