MOJA OMILJENA TORTA


KADA PROBATE VJERUJEM DA ĆE BITI I VAŠA!

Teodora torta.

Sastojci
16 komada jaja
500 grama margarina
500 grama cokolade
300 grama slaga
300 grama mlevene plazme



500 grama secera
Za ukrasavanje
400 gr. slaga

Priprema
1.
Umutiti 16 belanaca sa 250 gr.secera.
2.
500 gr.margarina umutiti sa 250 gr.secera, pa u to dodati 16 zumanaca, 200 gr.mlevene plazme i 500 gr.otopljene prohladjene cokolade.
3.
Sjediniti ove dve smese.
4.
Dobijenu smesu podeliti na dva dela.
5.

Od jednog dela ispeci 3 kore.
6.
U drugi deo dodati 100 gr. mlevene plazme.Ovom dobijenom smesom se filuju kore.
Filovati kada se kore 



ohlade:kora-fil-slag…
7.
Ukrasiti slagom
Posluživanje
Peci kore u plehu koji je oblozen aluminijumskom folijom, ne treba folija da se podmazuje.Moj pleh je 28×32 cm.

coolinarika.com

Filed under  |