MOJ KARAMELKO!



Sastojci
Podloga
300 gr keksa
60 gr otopljenog maslaca ili krem sira

Krema
350 gr karamela
1/4 salice mlijeka
500 gr krem sira
3 zlicice zelatine u granulama/prahu
1 zlica vruce vode 300 ml slatkog vrhnja
1 salica = 250 mil

Topping

1/4 salice mlijeka (62.5 ml)
150 gr karamela 




2 zlicice zelatine u prahu
1 zlica vruce vode
1 salica = 250ml

Priprema
Izmijesati izmrvljene kekse i maslac te utisnuti smjesu u kalup (20cm) pritom praveci rub od oko 1 cm uz obruc kalupa (koristila sam keksice s limunkastim punjenjem, vi mozete umjesto maslaca staviti i krem sir ako zelite). Staviti kalup u frizider dok pripremimo kremu.
Staviti mlijeko da lagano prokuha i dodati mu karamele te nastaviti mijesati nad vrlo vrlo laganom temperaturom.
Nakon sto su karamele poptuno istopljene maknite s vatre i ostavite hladiti.
Krem sir dobro izmiksati, dodati mu otopljene karamele, opet izmijesati, dodati zelatinu koju smo rastvorili u 



toploj vodi, umijesati izmiksano slatko vrhnje i sve sjediniti te preliti preko podloge od keksa i vratiti u frizider...

U toplo mlijeko nad laganom vatrom umijesajte ostatak karamela, mijesajte da bi se karamele potpuno otopile.
Maknite s vatre i dodajte zelatinu te sve dobro promijesajte i prelijte preko kolaca.
Vratite kolac u frizider, pricekajte barem 4-5 sati i dalje znate sto vec treba! :)
coolinarika.com