Sastojci
· 350 g secera
· 150 g oraha
· 150 g keksa
· 2 kasike ruma
· 125 g maslaca/margarina
Za fondan
· 250 g secera u prahu
· 5-6 kasika vruce vode
· 1 kasika limunovog soka
· 1 kasika ulja
Priprema
1. Skuvati sirup od secera sa 1 dl vode, kuvati 2 minuta i pomeriti sa ringle.
2. Dodati samlevene orahe i keks, rum i maslac.
Mesati dok se sve ne istopi, i smesa izjednaci.
3. Sipati u manji cetvrtasti kalup (16×26 cm) oblozen masnim papirom.
4. Kad se malo prohladi, preliti pripremljenim fondanom.
5. Fondan – sipati secer u
dublju posudu, dodavati po malo vruce vode i mutititi neprestano drvenom varjacom.
Na kraju dodati limunov sok i malo ulja, i jos malo umutiti da se sve fino izjednaci.
Izvolite, posluzite se!:)))
coolinarika.com