KOLAČ ZA PROŽDRLJIVE SUSEDE. VRLO JEDNOSTAVAN!

ž

Ovaj recept je jako popularan i puno isprobavan od stotinama članova i svi gu smazali u sekundi


Sastojci
Tjesto:
3 veća jaja
6 žlica šečera
8 žlica ulja
8 žlica Pšenično glatko brašno Podravka
1 prašak za pecivo


Krema:
3 jaja
7 žlica šečera
500 gr. pasiranog glatkog svježeg sira( ko nema,može i mazivi sir 



filadelfija,maskarpone i sl.)
2 dcl. kiselo vrhnje
1 vrečica prašak za puding od vanile
1 kesica vanilin šečer


Preljev:
250 gr. zamrznutog šumskog voća,jagoda,malina,borovnica
2-3 žlice šečera
1 žlica vode

Priprema
1.
Uključite pečnicu na 200 stepeni, tepsiju namažite uljem i obložite papirom za pečenje i okolo na stranicama modela i prilepite ga da se zaljepi na stranice.
2.
Prvo umutimo bjelanca, dodamo šečer, zatim žumanca, dodamo ulje i brašno sa 
praškom za pecivo.Izmješamo i izlijemo u pravokutnu tepsiju znatno manju od pečnice ili u tortni model br.26. Ako je veća tepsija onda kolać će biti nizak.
3.
Zatim odmah spremajte kremu, umutite bjelanca sa šečerom pjenasto, dodajte žumanca,ispasirani svježi sir,vanilin šečer,prašak za puding i kiselo vrhnje.Sve ljepo izmješamo da ne ostanu grudvice i izlijemo preko smjese za tjesto u modelu za tortu.Rasporedimo žlicom kremu i pečemo 30-35 minuta na 200 stepeni.
Posebno ću naglasiti da se zajedno peku i tjesto i krema.
4.
Pri pečenju će tjesto proviriti kroz kremu i napravit će brda i doline i tako će kolać biti zanimljiviji. Kad se kolač 



ohladi, možete ga jesti samo tako sa prah šečerom odozgo.
5.
A ako želite sa preljevom onda u šerpu stavite zamrznuto voće,šečer i žlicu vode i kuhajte dok se voće ne odmrzne i da se šečer rastopi.Prelijte kod služenja preko komada kolača.


Posluživanje
Ja sam imala grudvasti svježi sir, i sa štapnim mikserom brm,brm i izmiksirala sam ga i postao je gladak.

coolinarika.com

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE:

  • SJEDI PA JEDI. Mislim da naslov sve govori, nema stajanja kad te ovo krene… jednom rječju, savršeno, a jednostavno, samo slažete jedno na drugo… Recept potiče od j… Saznaj više
  • FOR HER. Sastojci 10 bjelanjaka 250 g šećera 300 g oraha ( ili pečenih oguljenih lješnjaka ) 3 žlice brašna 1 prašak za pecivo Krema 10 žumanjaka 220 g šeć… Saznaj više
  • PARFAIT OD BIJELE ČOKOLADE. SASTOJCI: • 3,5 dl slatkog vrhnja • 10 dag bijele čokolade • 3 svježa bjelanjka • 5 dag šećera(oko 5 jušnih žlica) • 2 listića bijele želatine … Saznaj više
  • MOJ GRČKI KOLAČ. Već je dugo u upotrebi i svi su zadovoljni. Sastojci Biskvit 4 jaja 25 dag šećera 1,5 dcl ulja 1,5 dcl vode 26 dag brašna Krema 6 dag šećera u… Saznaj više
  • GRČKI PLAZMA KOLAČ. Kolač sa pavlakom i keksom. Lagan, sočan, kremast. Sastojci Kora: 6 jaja 6 kašika šećera 6 kašika brašna 2 kašike kakaoa 1 dl ulja (adsbygoogl… Saznaj više
  • KOKOS KOLAČ! Ako želite brzi, filovani kolač onda je to ovaj kolač, sigurno ima recept za njega, evo moje verzije. Sastojci biskvit 4 žumanjka 8-10 žlica šećer… Saznaj više
  • LEDENE KOCKE OD BRESAKA. Pravi kolačić, bez pečenja…kombinacija želea od bresaka, slatkog i kiselog vrhnja….slatko osvježenje …. Sastojci žele od bresaka 1 litar vode 10 ž… Saznaj više
  • RISUS. SASTOJCI Tamni biskvit • 5 bjelanjaka • 15 dag šećera • 15 dag mljevenih prženih lješnjaka • 3 rebra tamne čokolade ( od 20 dag ) • 3 žlice br… Saznaj više
  • JUTARNJA ROSA "MORNING DEW". Sastojci 200 gr. margarin 1 šolja šečera (250 ml šolja) 3 jaja + bjelanak koji ostane od kuglica 2 šolje brašna 250 ml. kiselog vrhnja 5 žlice mli… Saznaj više
  • KREM PITA. Nikada ne pecem koru za krem pitu, vec stavljam keks. Ovako je mnogo brze. SASTOJCI • oko 200 gr.keksa • 1 litar mleka • 3 pudinga vanile • 10 … Saznaj više