KOLAČ OD SIRA!


Sastojci
Biskvit
· 25 dkg pettit beurre keksa
· 15 dkg margarina ili maslaca

Krema
· 1/2 l Hopla vrhnja za šlag
· 10 dkg šećera u prahu



· 25 dkg svježeg sira

Dodatak
· Bobićasto voće

Priprema
Pettit beurre kekse samljeti i dobro izraditi sa omekšalim maslacem.
Dobivenu smjesu ostaviti sa strane.
Hopla vrhnje izraditi u čvrsti šlag.
Izrađenom šlagu dodati šećer u prahu i kratko promiješati, a zatim dodati i sir te dobro izmiješati da smjesa postane čvrsta.
U manji dublji lim natisnuti pola dobivene smjese od keksa i maslaca, na nju staviti nadjev.

Lim staviti neko vrijeme u hladnjak da se obje smjese dobro ohlade.
Na vrh ohlađene kreme staviti 



drugu polovicu smjese od keksa i maslaca i lagano utisnuti prstima.
Staviti u hladnjak do posluživanja.

Posluživanje
Bobićasto voće propasirati u pire i preliti po svakoj posluženoj kocki kolača ili po želi voće možete ostaviti cijelo i poslužiti uz kolač.
coolinarika.com