Kolač je vrlo lagan za pripremu, nije zahtijevan, idealan desert kada trebate nešto slatko na brzinu. Najvjerojatnije je zbog takvih karakteristika i dobio ovo interesantno ime.
Za svaku ženu koja ne voli previše vremena gubiti u kuhinji ovo će postati idealan desert za nju i njene ukućane. Ako ste u potrazi za nekim brzim kolačem onda je definitivno ovo recept za vas
Sastojci i Priprema
15 dkg margarina
25 dkg šećera
4 žumanjca
Sastojci i Priprema
15 dkg margarina
25 dkg šećera
4 žumanjca
25 dkg brašna
1 prašak za pecivo
10 dkg oraha, zapečenih badema ili lješnjaka
2-3 štange čokolade
2 dl mlijeka
1 prašak za pecivo
10 dkg oraha, zapečenih badema ili lješnjaka
2-3 štange čokolade
2 dl mlijeka
Izmiješati margarin sa šećerom, dodati žumance, samljevene orahe, lješnjake ili badame (lješnjake i bademe obvezno malo popržite na laganoj vatri, «pustit» će lijep i intenzivan miris) i ostale sastojke. Pecite 40 min. na 180 ˚C.
4 bjelanjka
20 dkg šećera
Dobro izmješati bjelanjce da postanu tvrdi snjieg te preliti sa 20 dkg “špinovanog šećera” (špinovani šećer – šećer prelijte sa 1/2 kavene žličice vode pa prokuhajte na laganoj vatri, pričekajte da voda malo ispari potom vrelu smjesu prelijte preko snijega
od bjelanca). Staviti na gotov kolač.
3 žlice vode
3 žlice šećera
10 dkg čokolade
8 dkg maslaca
Preliti glazuru od čokolade preko bjelanjaka i staviti u hladnjak da se ohladi.
blog.neum-bih.com
4 bjelanjka
20 dkg šećera
Dobro izmješati bjelanjce da postanu tvrdi snjieg te preliti sa 20 dkg “špinovanog šećera” (špinovani šećer – šećer prelijte sa 1/2 kavene žličice vode pa prokuhajte na laganoj vatri, pričekajte da voda malo ispari potom vrelu smjesu prelijte preko snijega
od bjelanca). Staviti na gotov kolač.
3 žlice vode
3 žlice šećera
10 dkg čokolade
8 dkg maslaca
Preliti glazuru od čokolade preko bjelanjaka i staviti u hladnjak da se ohladi.
blog.neum-bih.com