OD 4 SASTOJKA. BEZ TRUNKE BRAŠNA!
Jednostavno testo,bez trunke brasna, sa samo 4 sastojka , mekano, topi se u ustima zaista, sa prelepim ganache-om preko, ma super!
Chocolate love.
Sastojci
ZA TESTO
5 jaja
150 g šećera
2 kesice vanilin šećera
125 g margarina
250g cokolade (crne ,sto kvalitetnije to bolje)
Za GANACHE
500 ml slatke pavlake
220 g crne cokolade
2 kesice vanilin šećera
Priprema
1.
Pecnicu zagrejte na 180 stepeni
2.
Belanca odvojite od zumanaca i umutite ih u cvrst sneg.Margarin zajedno sa cokoladom otopite na pari.Zumanca izmiksajte sa secerima,te dodajte margarin
Sastojci
ZA TESTO
5 jaja
150 g šećera
2 kesice vanilin šećera
125 g margarina
250g cokolade (crne ,sto kvalitetnije to bolje)
Za GANACHE
500 ml slatke pavlake
220 g crne cokolade
2 kesice vanilin šećera
Priprema
1.
Pecnicu zagrejte na 180 stepeni
2.
Belanca odvojite od zumanaca i umutite ih u cvrst sneg.Margarin zajedno sa cokoladom otopite na pari.Zumanca izmiksajte sa secerima,te dodajte margarin
i cokoladu muteci najmanjom brzinom dok se ne sjedini.Na kraju kasikom lagano umesajte sneg od belanaca
3.
Stavite u nauljeni pleh,ili oblozen papirom za pecenje,i stavite u vec zagrejanu pecnicu.Pecite oko 20-25 minuta.
4.
Za ganache,stavite slatku pavlaku,vanilin secer, i cokoladu izlomljenu na kockice,na srednje jaku vatru dok
ne provri.Kada provri ,sklonite sa strane i ostavite da se u potpunosti prohladi.
5.
Ohladjen kolac polijte ganache-om,i ostavite u frizider(najbolje preko noci) da se u potpunosti stegne.
6.
Prijatno!
3.
Stavite u nauljeni pleh,ili oblozen papirom za pecenje,i stavite u vec zagrejanu pecnicu.Pecite oko 20-25 minuta.
4.
Za ganache,stavite slatku pavlaku,vanilin secer, i cokoladu izlomljenu na kockice,na srednje jaku vatru dok
ne provri.Kada provri ,sklonite sa strane i ostavite da se u potpunosti prohladi.
5.
Ohladjen kolac polijte ganache-om,i ostavite u frizider(najbolje preko noci) da se u potpunosti stegne.
6.
Prijatno!
coolinarika.com