GIBANICA



Uh, kako je mekana! Za svako nepce.


SASTOJCI
500 gr kora za pitu
400 gr mladog sira
100 gr feta sira
150 ml kisele vode


150 ml ulja
5 jaja
2 kašike milerama
1 kašičica praška za pecivo

PRIPREMA
Umutite jaja sa sirom, mileramom i praškom za pecivo. Dodati kiselu vodu i ulje i dobro promiješajte.
Dublju tepsiju pomastiti pa staviti dvije kore pite da vire sa strane.
Pospite uljem uljem pa uzimajte jednu po jednu koru, gužvajte je i umačite u fil.
Redajte jednu pored druge dok ne potrošite kore.
Ostatak fila prespite preko kora 



pa preklopite onima koje vise sa strana tepsije.
Zadnju koru stavite na vrh i pomastite.
Pecite u rerni zagrijanoj na 220 stepeni oko 40 minuta. 

domacica.com
blog.neum-bih.com