Za domaću izradu pice imamo mnogo varijanti: da kupimo gotovo u pekari koje razvučemo i kraj, da kupimo polupečeno u radnji, nabacamo sastojke i kraj, da umesimo , uprljamo i ruke i dasku i pod i zavese , da naručimo picu …i tako redom.
E ima još jedna varijanta – da ga umutimo mikserom i razmažemo u tepsiji, bez dizanja, bez kvasca, bez prljanja.
Dakle, u dubokoj posudi za mikser umutimo 2 jajeta, 1 kašikicu soli, ½ kg brašna, ½ l jogurta, kašikicu praška za pecivo i kašikicu sode bikarbone, koje prethodno umešamo u . Sve dobro izmutimo mikserom, može i sa onim dodatkom za testo a može i sa običnim.
Ova mera je za dve velike tepsije od lerne. Ja sam se malo bojala koliko tanko smem da razvučem testo ali odlično je kada se napravi tanko, čak – poželjno je .
Tepsija se namaže uljem i pospe brašnom. U jednu posudu sipamo vrele vode i kašikom vadimo polovinu testa u tepsiju. Zatim kašiku umačemo u toplu vodu i tako vrućom kašikom razmažemo testo po tepsiji. To je jedna tura, isto uradimo i sa drugom kada se prva ispeče .
Ostalo je redaljka sastojaka koje volite na pici, kod nas je to ovako: testo, , , , začini
(biber, , Kotanyi začin za picu), sveže, na tanke krugove narendane gljive, šajt – tvrdi sir (), pa ako ima sveže papričice sitno seckane, koja feferona za šmek…
Pečemo na što jačoj temperaturi, kod nas je to 250˚C nekih 10 15 minuta, ne treba je prepeći.
Testo je odlično, vrlo brzo se pravi, a što je najvažnije – ukusno je .
kuvajmo-blogovski.com