Priprema Kokošije ili pileće meso operite, stavite u lonac, nalijte vode, posolite i kuhajte s očišćenom mrkvom, peršunom, celerom i lovorom. Kada je meso kuhano, procijedite supu, odvojite meso od kostiju i izrežite ga na kockice. Tako izrežite i kuhanu mrkvu, peršun i celer.
U posudu stavite maslac, zagrijte ga, dodajte brašno, popržite, zalijte supom od kokošijeg mesa i kuhajte oko 15 minuta. Dodajte meso i povrće izrezano na kockice pa zajedno prokuhajte. Skinite s vatre i ostavite da se ohladi.
U međuvremenu skuhajte bamiju u vodi s malo limunova soka. Ocijedite, properite i dodajte
čorbi., zajedno prokuhajte. Razmutite žumanjak s kajmakom ili mileramom, umiješajte ga u čorbu, dodajte limunov sok i malo maslaca, pobiberite.
Savjet: Bamija se zbog sluzavosti potopi u vodu i ostavi dok ne nabubri, a zatim se ispere u nekoliko voda. Najbolje je da se prije upotrebe prokuha nekoliko minuta u vodi. coolinarika.com
Sitni mladi krompir iz rerne
Volim prvi mladi krompir bas zato sto je sitan i kao takvog ne treba ga guliti, nego samo dobro oprati i zajedno sa tankom - mladom ljuskom priprema…Saznaj više
RUČAK ZA POLA SATA. LAZANJE SA ŠUNKOM!
Lazanje sa šunkomJednostavne, vrlo brzo se pripremaju, a jako sočne i ukusne !!!Sastojci:oko 350-400 g listova za lazanje (ovisi o veličini tepsije…Saznaj više
KREMASTI ŠPINAT.
OVAKO GA PRIPREMA MOJA MAMA, A JA SAM NAUČILA OD NJE. SAVRŠEN PRILOG SVAKOJ VRSTI MESA.
Sastojci1 kg špinata200 ml mlijeka1 jaje1 čehna bijelog …Saznaj više
ZAPEČENA PUNJENA PILEĆA PRSA.
IZNENADITE SVOJE UKUĆANE OVIM DIVNIM RUČKOM!
file pilećih prsa (količina proizvoljna)Za punjenje: kulen (onoliko kriškica koliko je odrezaka), si…Saznaj više