3-4 zlice majoneze / ili po ukusu 1 cesanj cesnjaka soli, papra
Priprema Polpete 1. Tikvice naribati, nasoliti i pustiti oko pola sata da odstoje. Ocijediti ih rukama koliko vise mozete. 2. Sitno sjeckani luk prodinstati na malo ulja, na kraju dodati sitno sjeckani cesnjak, neka samo malo pusti miris. Ohladiti. 3. Pomijesati sve sastojke, zaciniti. ako je tijesto malo rijetko, mozete dodati malo brasna. Ostaviti da odstoji oko pola sata u hladnjaku. 4. Formirati polpete i peci ih u malo ulja ili masla. Mozete ih prije pecenja malo uvaljati u mrvice, ali onda popiju malo vise masnoce. Dip 1.
Pomijesati sve sastojke, zaciniti i ostaviti malo da odstoji da se prozmu zacini. 2. Servirati polpete uz dip. Nama su najfinije mlake ili ohladjene na sobnoj temperaturi. Uz to fino pase
tzatziki ili mijesana salata sa sjeckanom fetom. Mogu biti kao predjelo, ili samostalni obrok, pa cak i prilog. Opcija: uvaljati ih u mrvice, polijte malo otopljneog maslaca po njima, bit ce jos ukusnije i zapecite u pecnici. coolinarika.com
Begova čorbaSastojci400 gr kokošijeg ili pilećeg mesa200 gr korjenastog povrća (mrkva, peršun, celer)50 gr maslaca50 gr brašna20 gr sušene bamije(adsbygoogle = wi…Saznaj više
SNICLE U JOGURTUJEDAN RUČAK OD KOJEG ZASTAJE DAN.Najcesce koristim piletinu! Ovo je jedan takav rucak :)SASTOJCI500 g cureceg belog mesa ili pilećeg mesa4 dl jogurta…Saznaj više