Sastojci
Kora:
300gr mlevenog keksa
150gr margarina ili maslaca
100gr mleka
50gr šećera u prahu
100gr čokolade
Fil:
800gr vode
700gr višanja
200gr griza
280gr šećera
Ganaš:
100gr čokolade
200ml slatke pavlake
Priprema
1.
Kora: margarin ili maslac izvaditi da omekša. Umutiti ga sa šećerom u prahu, dodati mleko, otopljenu čokoladu i na kraju mleveni keks. Dobro sjediniti i obložiti kalup sa tom smesom (dno i stranice). Kalup je 24cm. Ostaviti u frižider da se stegne.
Fil: višnje, vodu i šećer staviti da zakuva, pa dodati griz. Kuvati dok se ne zgusne, 4-5 minuta. Fil sipati u kalup, i ostaviti da se ohladi.
Ganaš: slatku pavlaku i čokoladu stavti na tihu vatru da se sjedini, ali da ne prokuva. Preliti preko ohlađenog
fila, te ostaviti da se dobro ohladi na par sati, najbolje preko noći.
Coolinarka.com
100gr čokolade
200ml slatke pavlake
Priprema
1.
Kora: margarin ili maslac izvaditi da omekša. Umutiti ga sa šećerom u prahu, dodati mleko, otopljenu čokoladu i na kraju mleveni keks. Dobro sjediniti i obložiti kalup sa tom smesom (dno i stranice). Kalup je 24cm. Ostaviti u frižider da se stegne.
Fil: višnje, vodu i šećer staviti da zakuva, pa dodati griz. Kuvati dok se ne zgusne, 4-5 minuta. Fil sipati u kalup, i ostaviti da se ohladi.
Ganaš: slatku pavlaku i čokoladu stavti na tihu vatru da se sjedini, ali da ne prokuva. Preliti preko ohlađenog
fila, te ostaviti da se dobro ohladi na par sati, najbolje preko noći.