Tart od višnje i čokolade


Sastojci

Kora:
300gr mlevenog keksa
150gr margarina ili maslaca
100gr mleka
50gr šećera u prahu
100gr čokolade


Fil:
800gr vode
700gr višanja
200gr griza




280gr šećera


Ganaš:
100gr čokolade
200ml slatke pavlake
Priprema

1.
Kora: margarin ili maslac izvaditi da omekša. Umutiti ga sa šećerom u prahu, dodati mleko, otopljenu čokoladu i na kraju mleveni keks. Dobro sjediniti i obložiti kalup sa tom smesom (dno i stranice). Kalup je 24cm. Ostaviti u frižider da se stegne.


Fil: višnje, vodu i šećer staviti da zakuva, pa dodati griz. Kuvati dok se ne zgusne, 4-5 minuta. Fil sipati u kalup, i ostaviti da se ohladi.

Ganaš: slatku pavlaku i čokoladu stavti na tihu vatru da se sjedini, ali da ne prokuva. Preliti preko ohlađenog 



fila, te ostaviti da se dobro ohladi na par sati, najbolje preko noći.
Coolinarka.com