Super jednostavan,ukusan i brz rucak…
SASTOJCI
1 salica 250 ml.
1 pak. zamrznutog spinata(280gr-1pak.)
1 salica rendanog swiss sira
2-3 zlice sjeckanog luka
2 cena cesnjaka
MRVICASTA SMJESA:
110gr. brasna
2 zlicice praska za pecivo
30 hladnog putera
PRELIV:
3 jaja
1.5 salica mlijeka
sol,peper i vegeta
PRIPREMA
1. Spinach odmrznite u mikrovalnoj i dobro ocijedite.
U spinach dodajte,rendani swiss sir,sitno sjeckani luk i sitno sjeckani cesnjak.
Zdjelu za pie pouljite i istresite smjesu spinacha.
2. U zdjeli izmjesajte brasno,prasak za pecivo i hladni isjeckani puter.Izmjesajte smjesu da bude mrvicasta.
3. U zdjeli miksajte jaja,mlijeko,sol,peper,vegetu i dodajte mjesavnu brasna.
4. Smjesu istresite preko spinata
i stavite da se pece na 180 C oko 45-50 minuta.Ja sam pekla na 45.
Zadnjih 2-3 minute ukljucite gornji grijac da se dobije divna braon boja.
coolinarika.com