Sastojci – 950 g krompira (na cetvrtine isjecenih) – 2 sargarepe (na kolutove) – 1 luk (100 g) – 100 g isjeckanog paradajza – 2 velike kasike ulja – vegeta,tymijan crvena paprika,persun…. -1 velika kasika paradajz pirea – 250 ml vrele vode – 280 g graska (iz hladnjaka,ili konzerva) – 150 ml mljeka Gore: – sir po zelji Priprema U vecu serpu zagrijati ulje, proprziti luk zajedno sa paradajzom i sargarepom, dodati krompirice, paradajz pire, zaciniti sa vegetom i zacinima po zelji, mjesati da se malo zapece, pa dodati vrelu vodu, dobro izmjesati da baci kljuc, tako otprilike nekih 15 minuta.Sad dodati grasak, opet izmjesati, pa dodati mljeko, isjeckani persun i malo timyjana, probati jeli slano, dodati jos zacine.Maci sa sporeta.
Ukljuciti rernu na 200’°C. Pripremiti posudu u kojoj ce se krompirici peci.Izruciti smjesu koja se krckala, prekriti
folijom i staviti da se pece.Nakon 20 minuta maci foliju, posuti sa sirom po zelji i zapeci toliko dok krompirici ne budu peceni.
TIKVICE. MNOGI OVO OBOŽAVAJU!
OVIM RECEPTOM NEĆU IZNISLITI TOPLU VODU A MOŽDA SE NEKOME I SVIDI MOJI OVO OBOŽAVAJU
TIKVICE POHOVANE U RERNI.
Sastojci
tikvice (kolicina po z…Saznaj više
POHOVANE PAPRIKE SA SIROM
Veoma ukusno. Budete siti, a nema težine u stomaku.SASTOJCI8-10 pečenih šiljatih paprika300g feta sira150g kačkavalja100g šunkejaja za pohovanjep…Saznaj više
Šarene kuglice od krompira.Uživajte dekorišući kuglice, a nakon svega, svoje goste ostavite bez daha!
Sastojci 1kg belog krompira 200g kačkavalja (može da bude i dimljeni…Saznaj više