SAVRŠENA KLJUKUŠA. BITI ĆE VAM OMILJENA, ISPROBAJTE I UVJERITE SE ZAŠTO!


Ideja za brz i jako ukusan ručak.


Moja kljukuša.

Sastojci
krompir
luk
slanina



kobasica
brasno
prasak za pecivo
jaja
jogurt
zacini

Priprema
Sitno isjeckati šaku slanine,šaku domaće kobasice, glavicu crnog luka, pa sve malo prodinstati na par kapi ulja,tek da puste mirise. Dok se hladi,izrendati 4-5 srednjih krompira(malo ih iscijediti ali ne skroz),u to dodati 2 jaja,2 kašike jogurta,3-4 kašike brašna,pola praska za pecivo.

Sjediniti sa prethodnom masom,dodati malo vegete ili nekog drugog zacina,bibera,soli ne treba jer su slanina i kobasica pustile dovoljno,dobro podmazati tepsiju i peci dok ne 



porumeni (30-40 min).
coolinarika.com