PUNJENE TIKVICE. Sastojci 6 – 8 tikvica 2 glavice crnog luka 1/2 kg mlevenog mesa 3 čena belog luka 1 jaje 1 šoljica pirinča (skuvanog)
Za bešamel: 1 i 1/2 kašika brašna, malo ulja 1/2 l mleka 5 čaša kiselog mleka
malo mirođije začini (so, biber, vegeta) 150 gr gaude
Priprema Mleveno meso propržiti sa crnim lukom i začiniti. Kad se prohladi, dodati obaren pirinač, beli luk i jaje. Tikvice oljuštiti (ako su mlade, samo ih dobro oprati i ostaviti sa korom) i izdubiti im sredinu. Blago posoliti svaku tikvicu, pa ih puniti filom.
Napraviti bešamel sos (na malo ulja propržiti brašno, ali paziti da ne potamni, pa naliti mleko, i ostaviti da provri). Začiniti po ukusu i kuvati ga 5 minuta, pa ostaviti da se prohladi. Tikvice složiti u vatrostalni sud, pa ih preliti bešamel sosom. Između tikvica , u sos dodati malo sredine tikvica, koja
je ostala kad smo ih izdubili. Posuti mirođijom. Gaudu (ili neki drugi sir) izrendati, pa posuti preko tikvica. Staviti u rernu i zapeći na oko 180 stepeni, oko 30 minuta. Servirati sa kiselim mlekom. coolinarika.com
PEČENE PAPRIKE PUNJENE FETA SIROMFino, jednostavno, s malo sastojaka, idealan ručak za ove dane :)SASTOJCI:4-5 crvenih paprika1 jaje150 g feta sira(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||…Saznaj više
POHOVANE OKRUGLICE OD JAJA.JEDNOSTAVNO I BRZO, DORUČAK ZA 20 MINUTA!Sastojci4 kuhana jajetasalama2 kašike feta sira1 jajedimljeni sir(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).pus…Saznaj više
TODINE ZVRK TIKVICE!SASTOJCI4 kom tikvica3 kom jaja150 gr feta sira1 dcl mlijeka + kasika – dvije pavlake1 kasika brasnaso i bijeli biberPRIPREMAOprane tikvice izrezati p…Saznaj više
PILEĆI PAPRIKAŠ SA NOKLICAMA!Na ovaj nacin je kuhala paprikas moja pokojna baka,moja mama ga tako radi,a evo i ja nastavljam tradiciju.SASTOJCIPOVEĆE1 crveni luk1-2 mrkve1/2 kom c…Saznaj više
PILETINA U FINOM SOSUČESTO PRAVIM PILETINU NA RAZLIČITE NAČINE ALI OVAJ RECEPT JE NABOLJI I NAJUKUSNIJI.Sastojci– 500 gr pilećih prsa– 1 luk– 2 čehne bijelog luka(adsbygoo…Saznaj više