ROLNICE PUNJENE KREMOM OD VANELIJE!



HVALATI TI SEKO NA PREDIVNOM RECEPTU ZA VANIL KREMU.

ROLICE S KREMOM OD VANILIJE.

Sastojci
Za rolice:
500 g zamrznutog lisnatog tijesta
maslac za kalupe
1 jaje
Za kremu:
1 Želatina Dolcela
50 ml vode
500 ml mlijeka
1 Prašak za puding vanilin Dolcela
1 žlica Gussnela Dolcela
3 žumanjka
150 g šećera



1 Vanilin šećer Dolcela
200 ml vrhnja za šlag
Za posluživanje:
šećer u prahu

Priprema
Za rolice:
1.
Odmrznuto lisnato tijesto na pobrašnjenoj ravnoj površini tanje razvaljajte tako da od svakog dijela tijesta dobijete po 12 trakica (24 kalupa).
2.
Kalupe za rolice lagano namažite maslacem i na svaki zarolajte po 1 trakicu.
3.
Tako pripremljene rolice posložite na lim na papir za pečenje. Premažite razmućenim jajetom i pecite na 200 °C oko 20 minuta.
4.
Kad su rolice pečene, vruče ih maknite s kalupa i pustite da se rolice ohlade.

Za kremu:
1.
Želatinu stavite u zdjelicu, zalijte hladnom vodom i ostavite da nabubri 10-ak minuta.
2.

Oko 400 ml mlijeka stavite u posudu i pustite da zakuha.
3.
Puding i Gussnel pomiješajte s ostatkom mlijeka.
4.
U posudu stavite žumanjke, šećer, vanilin šećer i dobro pjenasto izmiješajte.
5.
Dodajte razmućeni puding s Gussnelom i ponovo dobro promiješajte. Lagano usipajte vruće mlijeko neprestano miješajući.
6.
Dobivenu smjesu stavite na vatru i lagano miješajte dok ne zakuha.
7.
Maknite s vatre, dodajte nabubrenu 



želatinu i lagano miješajte dok se želatina ne otopi.
8.
Kremu pustite da se u potpunosti ohladi pa umiješajte čvrsto tučeno vrhnje za šlag. Smjesu stavite malo u hladnjak da se stisne.
9.
Prebacite je u vrećicu za ukrašavanje i njome ispunite pripremljene rolice.

Posluživanje
Pospite šećerom u prahu i poslužite.
Savjet
Nemojte sve rolice stiskati u jedan lim za pečenje, nego ih pecite u istom limu u dva navrata.
coolinarika.com

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE:

  • KOCKASTI PUDING. Ovo je moj recept kako ja pravim ovaj puding. Sastojci puding cokolada 2 kesice puding cokolada 500 ml lmlijeka 5 kasika secera 1 kesica zelat… Saznaj više
  • VOĆNE MIKADO OBLATNE. Ovo je varijacija na temu Mikado oblatne. Ko voli cokoladu sa ekspandiranim pirincem (rizom) dopasce mu se i ove oblatne. SASTOJCI Ja sam pravila … Saznaj više
  • MEKANI ČOKOLADNI KEKSI. Nakon što ih probate više nikada nećete poželjeti druge kekse. Sastojci 4 ½ šolje brašna 2 kašičice sode bikarbone ½ šolje putera sobne temperature… Saznaj više
  • BAJADERA S RIŽOM. Sastojci 2 jaja 3oo gr. šećera 150 gr. čokolade 250 gr. margarina 300 gr. mlevenog keksa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});… Saznaj više
  • KNEDLE SA DŽEMOM! Knedle umjesto šljivama ili marelicama uvijek možete puniti džemom i uživati u njima tokom cijele godine. Sastojci 650 gr krompira 600 gr brašna 50… Saznaj više
  • DUO PENOTTIE. Kolacicu se smenjuju boje i mekoca ukusa. SASTOJCI • 60 gr.butera • 60 gr.secera • 1 jaje • 60 gr.mlevenih oraha • 50 gr.mlecne cokolade (… Saznaj više
  • BRZE COKOLADNE OBLANDE! Posle majke i bake, najlepse kolace pravi teta!!! Ovo su njene oblande koje pravi godinama i vole ih sve generacije. Brze, ukusne i cokoladne- tope … Saznaj više
  • OBLATNE S BANANKOM II. Sastojci Potrebno 50 dag šećera 2 dl vode 25 dag keksa (mljevenog) 25 dag oraha (mljevenih) 25 dag margarina (adsbygoogle = window.adsbygoo… Saznaj više
  • Carevo oko. Neko ga tako zove neko svekrvine oci. Omiljen slatki zalogaj u mojoj porodici. Sastojci 32 suvih smokava 32 celih ociscenih oraha 16 kasika vode 2… Saznaj više
  • SALAMA OD KOKOSA. Ovu salamu je moja svekrva radila jako često. ja sam recept pronašla u njenoj bilježnici, isprobala da vidim jel to ta salama koje se sjećam, a sad … Saznaj više