NEPEČENI KOLAČ ILI TORTA. ZOVITE GA KAKO HOĆETE!


ZA MENE JE OVO SAVRŠEN RECEPT!


Nougat Cheesecake.

Sastojci
Podloga
150 g mlevenog keksa
50 g mlevenih pečenih lešnika
1 kašika Nutelle ili Linolade nougat
80 ml mleka
Krema od sira
500 g svežeg neslanog sira*
250 ml slatke pavlake
1 puna kašika tečnog meda
8 g mlevenog želatina
Nougat krema
125 g čokolade Milka Noisette**

1 dl kisele pavlake(vrhnja)
+
po želji mleveni pečeni lešnici za posipanje

Priprema
Podloga
1.
Pečene lešnike možete samleti u mlinu za orahe ili ih ustniti na krupnije komadiće u najlon vrećici pomoću oklagije. Po ukusu.
2.
Tacnu na kojoj ćete služiti tortu obložiti pek papirom. Postaviti obruč za torte prečnika 20 cm.
3.
Sve sastojke preneti u dublju posudu i promešati rukom. Dobiće se kompaktna 



masa koja se ne mrvi, a nije gnjecava. Ako se masa mrvi dodati još mleka, a ako je gnjecava dodati još keksa.
4.
Rukom utisnuti masu po dnu kalupa. Poravnati (vidi napomene u ovom receptu). Prekriti celofanom da se ne suši dok se priprema krema od sira.

Krema od sira
1.
Preliti želatin sa 6 kašika vode i ostaviti da bubri 5 minuta.
2.
Sir, med i tečnu slatku pavlaku, kratko izmešati mikserom da se svi sastojci sjedine.
3.
Nabubreli želatin otopiti na najslabijoj vatri, dodati 4 kašike smese od sira, zagrevati uz neprestano mešanje dok se ne dobije tečna glatka masa.
4.
Tečnu masu sa želatinom uliti u tankom mlazu u smesu od sira uz mešanje mikserom i mutiti mikserom još minut da se svi sastojci spoje.
5.
Odmah naneti preko podloge od keksa, poravnati i ostaviti u frižideru, dok se priprema nougat krema.
Nougat krema
1.
Čokoladu otopiti na pari ili u mikrotalasnoj pećnici (ja je topim u mikrotalasnoj pećnici).
2.

Dodati kašiku kisele pavlake uz energično mešanje. Masa će početi da se zgušnjava. Dodavati ostatak kisele pavlake kašiku po kašiku uz energično mešanje. Sa svakom narednom 



dodatom kašikom pavlake masa će postajati ređa. Ako je smesa pregusta za izlivanje, kratko je zagrejati na pari ili u mikrotalasnoj pećnici.
3.
Odmah preliti preko kreme od sira.
4.
Ako volite intenzivniji ukus lešnika, preko nougat kreme odmah posuti mlevene pečene lešnike.
5.
Ostaviti preko noći (najmanje 6 sati) u frižideru.
Tankim, dugačkim nožem proći između torte i obruča. Ukloniti obruč.
6.
Napomene u vezi dekoracije
Za tortu sa slike, naneta je krema od sira preko podloge od keksa, ostavljena je preko noći da se stegne, uklonjen je obruč, pa je cela premazana nougat kremom. Špatulom su pravljeni “talasi” odmah po nanošenju glazure. Torta je nakon ukrašavanja hlađena svega pola sata i servirana.
Napomene:
1.
* Koristim sir Ella sa 0.9% mlečne masti.
2.
**Umesto Milke Noisette može se koristiti bilo koja mlečna čokolada, s tim da se nakon mešanja sa pavlakom umeša i nekoliko kapi arome lešnika.
3.
Ako više volite hrskave podloge, umesto mleka koristite 80 g otopljenog maslaca ili margarina i upotrebite keks koji ste sami krupno usitnili oklagijom.

coolinarika.com

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE:

  • ORIGINAL KREMA ZA KREMPITU Kad se kaze krempita odmah asocira na slasticarnu…. Kolegica mi je radila u slasticarni i pokupila recept. Ni jedna joj nije ravna…Sastojci krema… Saznaj više
  • BRZI KOLAČ OD VIŠANJA, KEKSA I ŽUTOG FILA. SASTOJCIKeks petit. Fil sa višnjama- 500 grama višanja- 12 kašika griza- 700 ml vode- 10 kašika šećeraŽuti fil- 7 kašika šećera (adsbygoogle = wind… Saznaj više
  • Mađarica. Ljubitelji ovog kolača, OBAVEZNO probati. Sastojci KORE: 50 dag glatkog brašna 1 prašak za pecivo 15 dag šećera 1 vanil šećer 2 prstohvata soli 1 jaje 3 žlice kiselog … Saznaj više
  • TIRAMISU (ORIGINAL RECEPT). ZA 30 MINUTA! Sastojci:- 4 žumanjca- 100gr šećera u prahu- 500gr mascarpone sira- 250 ml slatkog vrhnja- 2 veća pakovanja piškota (48 komada)- 2,5… Saznaj više
  • LONDONERI. Malo mermelade i truda i kolač za pola sata! Sastojci Tijesto 10 dkg margarina 20 dkg brašna 3 žumanjka 2 žlice šećera (adsbyg… Saznaj više
  • MONTE! Probajte pojesti samo jedan ;) SastojciBiskvit3 jaja 5 žlica šećera 3 žlice tople vode 3 žlice brašna 3 žlice kakao 1/2 praška za pecivo Pre… Saznaj više
  • Munchmallow II Brzo, jednostavno, fino. SastojciBiskvit5 žumanjka1 čaša šećera /mjera čaša od jogurta/ može i manje1/2 čaše ulja1 čaša mlijeka1 čaša brašna oštro… Saznaj više
  • ANĐEOSKE SUZE. TOPI SE U USTIMA! SPECIFIČAN PO TOME ŠTO SE POJAVLJUJU ZLATNE KAPLJICE NA VRHU. Sastojcikora za pitu :šolja od 250 ml.1 puna šolja do vrha brašna1 jaje1 žličica pr… Saznaj više
  • KIVI KOLAČ. FANTASTIČAN IZGLED, JOŠ BOLJI UKUS. KIVI KOLAČ. SastojciKora12 jaja12 zlica secera2 dcl ulja12 zlica brasna4 zlice kakaoa1 prasak za pecivo+2 dcl … Saznaj više
  • ŠAMPITA. Sastojci ZA SAUM 6 bjelanjaka 24 kasike secera malo manje od 1dl vode prstohvat soli ZA KORU 6 zumanjaka 6 kasika secera (adsbygoogle = window… Saznaj više