Sastojci
500 g svježeg sira (bilo kojeg)
500 g margarina ili maslaca
500 g oštrog brašna
2 žutanjka
sol za posipanje
ostali začini zaposipanje po želji: sezam, kim, itd.
Priprema
1.
Umijesi se tijesto od brašna, margarina i sira. Može se ostaviti malo da odstoji. Najbolje je prvo izmrviti margarin i umiješati ga u brašno te usitniti, a potom dodati sir i lagano umijesiti.
2.
Dobiveno tijesto se razvalja na podlozi na oko 1 centimetar debljine, lijepo se
prereže na kockice veličine 2x3 cm, ili već po želji (mogu se raditi kao slanci, malo duži). premaže ih se žutanjkom (treba 2 na ovu količinu) i posoli lagano ravnomjerno. uz sol može se dodati
po površini slanaca sezam, kim ili neki drugi začin po želji.
3.
po površini slanaca sezam, kim ili neki drugi začin po želji.
3.
slanci se peku na 180-200 °C oko 20-30 minuta, odnosno dok dobiju lijepu svijetlo smečkastu boju. mogu se jesti odmah ali bolje je za želudac kad se malo ohlade.
coolinarika.com
coolinarika.com