Lagana letnja-torta.
SASTOJCI
250 – 300 g keksa
150 g otopljenog maslaca
100 g otopljene bele čokolade
… mleko po potrebi
Za nadjev:
1 kutija Parfe kreme (npr. Dolcela ili Dr.Oetker)
600 ml hladnog mleka
3 banane
600 ml hladnog mleka
3 banane
Za preliv:
200 g višanja, ispasiranih
200 g šećera
1 kašika džemfixa 1:1
PRIPREMA
1. Keks sitno izmrviti. Zatim dodati maslac, čokoladu i toliko mleka, da dobijete masu koju možete razmazati.
2. Na tanjir staviti papir za pečenje, a preko njega obod forme vel. 28 cm. Zatim ispuniti masom od keksa i poravnati. Staviti u frižider da se hladi.
3. Umutiti parfe kremu po uputstvu sa mlekom. Banane narezati na kolutove. Trećinu kreme premazati po podlozi, zatim preko staviti banane i premazati ostatkom kreme.
4. Ostaviti tortu da se hladi dok se krema ne stegne.
5. Za preliv zavreti višnje sa
džemfixom, zatim dodati šećer i kuvati oko 1 min. Ostaviti da se ohladi. Ohlađenim prelivom izšarati površinu torte.
6. Nakon što se torta dobro ohladi, pažljivo ukloniti obod forme i papir, pa servirati.
coolinarika.com
200 g višanja, ispasiranih
200 g šećera
1 kašika džemfixa 1:1
PRIPREMA
1. Keks sitno izmrviti. Zatim dodati maslac, čokoladu i toliko mleka, da dobijete masu koju možete razmazati.
2. Na tanjir staviti papir za pečenje, a preko njega obod forme vel. 28 cm. Zatim ispuniti masom od keksa i poravnati. Staviti u frižider da se hladi.
3. Umutiti parfe kremu po uputstvu sa mlekom. Banane narezati na kolutove. Trećinu kreme premazati po podlozi, zatim preko staviti banane i premazati ostatkom kreme.
4. Ostaviti tortu da se hladi dok se krema ne stegne.
5. Za preliv zavreti višnje sa
džemfixom, zatim dodati šećer i kuvati oko 1 min. Ostaviti da se ohladi. Ohlađenim prelivom izšarati površinu torte.
6. Nakon što se torta dobro ohladi, pažljivo ukloniti obod forme i papir, pa servirati.
coolinarika.com