KVRGUŠA. UKUSNA, BRZINSKA I JEDNOSTAVNA ZA PRIPREMU!


Sastojci

1 kg pilećeg mesa (batak, zabatak, pileća prsa)
1 žlica Vegete Twist za piletinu
7 žlica ulja
6 jaja
150 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka



½ žličice soli
500-600 ml mlijeka

Priprema
1.
Pileće meso odvojite od kosti, narežite ga na manje komade i pospite Vegetom Twist piletina.
2.
Pripremljeno meso popecite na 3 žlice zagrijanog ulja sa svih strana desetak minuta.
3.

Razmućena jaja pomiješajte s brašnom, soli, mlijekom i smjesu ostavite stajati 10-15 minuta.
4.

U vatrostalnu posudu ili pleh stavite preostalo ulje i zagrijte ga. Na toplo ulje izlijte trećinu pripremljene smjese od jaja i brašna. Na to rasporedite popečeno meso, a po mesu izlijte preostalu smjesu od jaja, brašna i mlijeka.
5.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C 20-30 minuta.
pečenu kvrgušu malo ohladite, 



narežite , poslužite uz salatu... kvrgusu možete preliti mileramom-kajmakom
Savjet
Od kostiju možete pripremiti pileći temeljac za juhu.

coolinarika.com