250 gr philadelphia krem sir (moze i neki drugi)
225 gr slatke pavlake
200 gr malina
1 kasicica vanilija extrakta
4 supene kasike secera u prahu
po 20 keksa oreo, ginger i cokoladni, okruglog oblika
PRIPREMA
Krem sir sobne temperature dobro umutite pa tek onda dodajte secer i vaniliju.
Nastavite mutiti!
Slatku pavlaku postepeno sipajte u umuceni krem, konstantno miksati. Masa treba da se umuti u cvrstu kremu! Pred kraj dodajte nekoliko kasika ispasirane (bez sjemenki) maline, a ostatak ostavite za dekoraciju i preljev preko rolade.
Umucenom kremom premazujte kekse naizmjenicno: oreo, cokoladni, ginger,.. dok ne utrosite sav materijal.
Keks se slaze jedan na drugi kao toranj, ili vodoravno jedan do drugog (pomagalo moze biti kalup za srneca ledja oblozen samoljepljivom folijom radi lakseg transfera iz kalupa na tacnu) a kolac se reze ukoso, vidi narednu sliku!Slozenu roladu ostavite u frizider da se rashladi i keks upije vlagu.
Od ove kolicine materijala ispadnu dvije rolade.
Sos od maline: 150 gr malina ispasirati. U maline mozete dodati sasvim malo prah secera, ako zelite, meni
licno je mnogo bolji bez jer je keks dovoljno sladak pa mu ovaj sos dodje dobar balans.
Ostatkom malina ukrasite roladu!
coolinarika.com