Ako koristite papir koji je već podijeljen na listove, možete koristiti takav ucijelo i kasnije premjeriti poluprečnik (vidjećete niže u postupku) ili prisloniti papir uz obod kalupa i presaviti manje-više da bude širine njegovog prečnika. Prerežite makazama i dobili ste četvorougao od kojeg ćete napraviti dno.
Presavijte papir na pola po široj strani. Zatim to ponovite. Kraća strana tog
manjeg pravougaonika je zapravo dužina poluprečnika tepsije. Važno je da ta linija ostane vidljiva u toku daljeg presavijanja, jer ćete kasnije po njoj mjeriti dužinu. Presložite kraću stranu pravougaonika preko duže, a zatim, ostavljajući je sa spoljašnje strane (dakle, da je i dalje vidite), presložite još jednom da dobijete zašiljen vrh. Ukoliko ste koristili veći list papira, prislonite tako napravljen vrh na centar kruga i označite tamo gdje dodiruje ivucu. U slučaju da radite sa već premjerenim papirom, najkraća stranica će biti ona po kojoj ćete isjeći.
Isijecite polukružno na označenom
mjestu, raširite presloženi papir i provjerite da li je krug prave veličine. Ako je prevelik, opet složite i skratite. Cijeli postupak možete pogledati OVDJE. Za više kulinarskih tehnika i savjeta, kao i za priliku da se upoznate sa mnogo fantastičnih recepata posjetite Izvor. namirnice.ba
Meka karamel glazura za 30 minuta!
Meka glazura pogodna za ukršavanje kolača tipa rozen, mađarice, medene pite ili za prelivanje torti, a može poslužiti i kao punjenje za korpice od p…Saznaj više
SAVRŠEN SOS ZA TJESTENINU I PILETINU
NJEGOVO VELIČANSTVO .
Sastojci
100 gr putera500 ml vrhnja za kuhanje
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
1 šolja svježe rendanog …Saznaj više
ORIGINAL KREMA ZA KREMPITU.
KAD SE KAZE KREMPITA ODMAH ASOCIRA NA SLASTICARNU…. KOLEGICA MI JE RADILA U SLASTICARNI I POKUPILA RECEPT. NI JEDNA JOJ NIJE RAVNA…
SASTOJCI:
kr…Saznaj više
KAKO SE PRAVI TIJESTO ZA PITE.
NEISKUSNIM KUHARICAMA ĆE BITI ITEKAKO KORISNO!
Osnovno tijesto za pite.
Sastojciotprilike 1 kg mekog bijelog brasnamalo soli1 kom jaje1/2 l tople …Saznaj više
MEKA KARAMEL GLAZURA
PRIPREMA SAMO 30 MINUTAMeka glazura pogodna za ukršavanje kolača tipa rozen, mađarice, medene pite ili za prelivanje torti, a može poslužiti i kao p…Saznaj više