ČOKO-NES TORTA


SASTOJCI
3 jaja
3 kašike šećera
2 belanca
1 kašika šećera

3 kašike brašna
1 kašika kakaa
1 prašak za pecivo
6 kašike mljevenih oraha
2 kašike mleka
5 kašike rum

Za krem
700 ml. mleka
2 praška za puding od vanile
120 gr. šećera
2 žumanca
3 kašikice instant kafe
150 gr. putera

Za čokoladni preliv
200 gr. tamne čokolade (66% kakaa)
400 ml. slatke pavlake

PRIPREMA
Penasto umutititi 3 zumance i 3 kašike šećera.
U posudi prosejati brašno i kakaa, dodati prašak za pecivo i mljevene orahe i 



pomešati sa žumancem.
Umutiti belance (3+2) sa kašikom šećera u čvrst sneg i polako sjediniti sa prethodnom smesom.

Izliti smesu u kalup (Ø22cm),obložen pek- papirom i peci u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.

Pečenu koru prohladiti, otstraniti pek-papir i postaviti na činiju za posluživanje.
Oko kore ponovo staviti rubove od kalup za torte i poprskati koru sa mešavine od 2 kašike mleka i 7 kašike ruma.

Krema
U 500ml mleka dodati šećer i staviti na ringli da zakuha.

U preostalo hladno mleko razmutiti prašak za puding, dodati žumanca, koja su lagano razmućena i sve dobro izmešati.

U vruče mleko dodati instant kafu, a onda i razmuteni puding sa žumance i intenzivno mešati dok se krem ne ujednači, na srednjoj temperaturi.
Gotovi krem skloniti sa ringle, prekriti površinu krema prozirnom folijom i ostaviti da se hladi.

Puter penasto umutiti pa mu u nekoliko navrata dodati mlaki krem i dobro umutiti mikserom.
Kremu preliti preko kore i staviti je 



u frižider da se dobro ohladi.
Čokoladni preliv najbolje staviti narednog dana.

Čokoladni preliv
Čokoladu sitno iseckati.
Vrhnje zakuhati, preliti preko čokolade i mešati dok se ne dobije finu glatku smijesu.
Preliti preko fila i hladiti u frižider 2-3 sata.
coolinarika.com


Filed under  | 

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE:

  • TORTA "KUGLICA-BOMBICA" Jako ukusna i dekorativna sama po sebi ! SastojciKora: 7 belanaca {ako su manja onda 8} 10 kasika secer 10 na vrh pune kasike mleveni i sit… Saznaj više
  • ČOKOLADNA RUM TORTA! Ovo je jedna klasicna, zimska, jaka torta. Ukus cokolade i ruma je intenzivan na laganim korama od oraha natopljenim svezim sokom od pomorandze. … Saznaj više
  • MEDITERANSKA ČOKOLADNA TORTA Što se dogodi kad netko voli suhe smokve, bademe i prošek, a i usudi se sama eksperimentirati i stvarati torte? Rezultat je pred vama! Nadam se… Saznaj više
  • BOBANOVA TORTA Torta je jako ukusna i fantastična! .) Sastojci6bjelanjaka 6 zutanjaka 12 dagsecera 12 dagcokolade za kuhanje pola praska za pecivo (… Saznaj više
  • DIVNA BOŽANSTVENA TORTA! Pun pogodak okusa na jednom tanjuru. SASTOJCI:Biskvit: 130 g maslaca 300 g šećera 3 jaja 120 ml mlijeka 160 g oštrog brašna 60 g gorkog kakaa 1 ž… Saznaj više
  • LUDA JAFA TORTA Jela mi se torta koja podseća na jafa keks i ispade ovo čudo. Penasta jako čokoladna krema između dva biskvita, žele od pomorandže i glazura od čo… Saznaj više
  • CAPPUCCINO TORTA Lagana torta za sve ljubitelje cokolade i kafe sa puno krema, krckavim grilijasom i beze koricama. SastojciZa beze korice· 5belanaca· … Saznaj više
  • SOČNA TORTA OD JABUKA! Lijepo, puno lijepo , topi se u ustima , probudi sva čula , vrijedi truda uloženog !!! :D SastojciBiskvit· 15 dagmaslaca· 10 d… Saznaj više
  • ČOKOLADNA-KOKOS TORTA Mmmmm…. predivan spoj čokolade i kokosa…. prava bomba!!! Sastojci25 dkgkokosovog brašna 25 dkg čokolade za kuhanje (naribane) 25 dkgmaslaca 20… Saznaj više
  • KROASAN TORTA Kroasančići u finom "sendviču" :) SastojciBijela krema8 dcl mlijeka240 g šećera110 g gustina2 vanilin šećera2, 5 dcl slatkog vrhnja1 želatina fix (… Saznaj više