BRZO I LAKO. OVO MOŽE SVAKO!


ŠVEDSKA KREMPITA.

SASTOJCI:
3 kore lisnatog tijesta
3 pudinga od vanilije
1,5 l soka od višanja
1 l slatkog vrhnja



5 žlica šećera
1 paket višanja

Priprema
1.
kore razvaljati na veliki lim izbockati vilicom i staviti da se peće, postupak ponoviti sa sljedeće dvije kore
2.
u soku od višanja skuhati puding od vanilije na kraju dodati višnje i pustiti još minutu do dvije da se kuha zatim skloniti sa štednjaka i ostaviti da se ohladi
3.
izlupati slatko vrhnje i slagati kora­fil od višanja­slatko vrhnje­kora­fil od višanja­

slatko vrhnjekora i gore posuti kolač sa šećerom u prahu ostaviti da se dobro ohladi i rezati na kocke

Posluživanje
1,5 l soka od višanja ja otopim 



višnje iz frižidera i stavim da se cijede dobijem oko 3­4 dcl soka a
ostatak sipam vodu tako ide po receptu iako možete ako imate koristiti domaći sok od višanja.

coolinarika.com