Totalno me oborila s nogu, što jednostavnošću pripreme, što jednostavnošću sastojaka, što okusom. Potrebno:
30 dag čokolade za kuhanje (što kvalitetnija i tamnija – to bolje) 5 dag maslaca 9 jaja veće pakiranje piškota
Opcionalno: šlag, jagode, šećer u prahu…
Priprema: Čokoladu natrgati na komadiće i otopiti na laganoj vatri. Dodati maslac,
promiješati da se otopi pa na laganoj vatri dodavati jedno po jedno žumanjce. Svako žumanjce dobro umiksati prije nego se stavi drugo, i tako redom, svih 9. (ovaj će vas postupak ako ste imalo živčani izbaciti iz takta nakon trećeg jajeta, zbog sinhronizacije ruka – mikser- razbijanje jaja i tako 9 puta ali vjerujte, isplati se.
Na kraju u vruću smjesu od čokolade i žumanjaka dodati čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka. Ako je čokolada jako gorka, tada u bjelanjke pred kraj miksanja kada su već čvrsti dodajte 3-4 žlice šećera u prahu. Prvo mikserom umiksajte nekoliko žlica bjelanjaka kako bi se povećala i omkešala čokoladna masa, a potom ostatak bjelanjaka lagano kuhačom umiješati u ostatak. Tako će se dobiti savršeno porozna i pahuljasta čokoladna masa. U okrugli kalup za torte (22-24 cmØ) po dnu rasporediti piškote kratko namočene u mlijeko s rumom, a također piškote složiti uz rub kalupa sa šećernom stranom prema van. Rubove kalupa prije toga namastite s malo maslaca, tako će piškote ostati
priljubljene uz kalup prije no što usipate kremu. Napuniti kalup čokoladnim moussom, pospremiti tortu prvo u hladnjak, a potom i u zamrzivač. Kada se stisne (najbolje preko noći), maknuti obruč, ukrasiti po želji sa šlagom i jagodama i možete početi sa uživanjem u svojoj čokoladnoj rapsodiji. recipeci.com
ORANGE-MOUSSE TORTA
Bez brasna, s daskom cokoladne ganache kreme obogacenom mirisom narance i s pjenastim moussom od narance.
SASTOJCIZa kore ( 3x)• 3 bjelanjka• …Saznaj više
TROPICANA KEKS TORTA. ZA 30 MINUTICA!
Zašto tropicana? Ne znam, u jednom trenutku me je podsjetila na ljeto, a možda i zbog izvrsne kombinacije kokosa, banane, čokolade i ruma? Zamišlj…Saznaj više
OKOMITA ČOKOLADNO-BIJELA TORTA
SASTOJCI
Biskvit• 100 g čokolade• 120 g margarin• 6 jaja• 120 g šećera• 2 vanilin šećera• 150 g brašna• 1 prašak za pecivo• Prstohvat so…Saznaj više
PETOSTRUKO COKOLADNO ZADOVOLJSTVO
Vec sam pravila cokoladne torte, gdje se smjenjuju sloj za slojem cokoladnog ganache i mousse ali ova torta je zaista nesto posebno. Ni u jedan sl…Saznaj više
I JOŠ JEDNA ... HAVANA
Nemam apsolutno nikakvih sjećanja pa onda ni emocija spram ove torte, dapače, čini mi se da je nisam (do sada) nikada ni kušala. Čitajući međutim…Saznaj više
BAKINA TORTA IZ 1925. GODINE
Ova stara receptura pripremljena sa suvremenim namirnicama razveselit će sve gurmane kojima se pri spomenu riječi "torta" otvara apetit.
Od ove…Saznaj više
TORTA OD MRKVE
Isprobala sam mnoge torte od mrkve, ali ovo je definitivno najbolji recept koji sam probala.
SASTOJCI• 2 šolje brašna• 3 jaja• 1 ¼ šolje ulj…Saznaj više
WHITE LADY. ZA NJU NEMA RIJEČI.
Onog trenutka kad sam skuhala i probala savršeni Lemon curd bilo mi je jasno da ću ga ukomponirati u rođendansku tortu moje kćeri. Pa sam ko Balta…Saznaj više