Pasa lokum


Divan i lagan kolac, toliko je dobar da se topi u ustima!
Sastojci

300g secera
1 l mljeka
100g putera
60g gustina
120g brasna
4 velike kasike kakaa
1 vrecica vanilin secer

I JOS:
100g kokos



2 vrecice slag pjene (spremitii po upustvu na vrecici )

Priprema
1.
U vecoj serpi sipati mljeko ,secer i ostale sastojke i kuhati dok smjesa ne bude gusta .

2.
U cetvrtastom plehu ( od rerne 37×40) posuti kokosovo brasno pa izliti skuhanu smjesu i ostaviti u frizideru da se hladi par sati !

3.
Slag pjenu pripremiti po upustvu na vrecici ide:
(1/8 mljeka i kasika secera) na jednu vrecicu slaga …..
dobro smiksati i premazati ohladjeni kolac sa slagom .

4.
Sjeci na lente ( 3 cm ) i motati u krug …..tako se formira pasa lokum !
(Pri motanju budite spretni jer je 



kolac njezan, polako ga smotajte )sa osjecajem !

Posluživanje
Kolac drzati u frizideru jer je tako bolji kada je hladan, bas osvjezavajuci …
prijatno !

coolinarika.com