STRAĆATELA TORTA. NEPEČENA, LAGANA I FINOG UKUSA!


SASTOJCI
Podloga:
450gr mlevene plazme
40gr čokolade u prahu
150gr margarina ili maslaca
120gr mleka
50gr mlevenog lešnika

Fil:
500ml jogurta
500ml slatke pavlake
100gr šećera
20gr želatina+10 kašika vode
20gr vanil šećera
200gr crne čokolade

Ganaš glazura:
200 ml slatke pavlake



200gr čokolade

PRIPREMA
Podloga:
Maslac otopiti, i sjediniti sa plazmom, čokoladom u prahu, mlekom i mlevenim lešnikom. Dobro izraditi i staviti u kalup od 28 cm (ova količina je taman za taj kalup)

Fil:
Dobro umutiti slatku pavlaku sa šećerom i ostaviti je sa strane.
Izrendati na krupno crnu čokoladu.

Želatin i vodu pomešati i otopiti na tihoj vatri (ili u mikrotalasnoj na 30s).
Zatim, želatin dodati u jogurt, promešati i odmah sjediniti mikserom sa umućenom pavlakom i izrendanom čokoladom.
Preliti preko podloge i sve lepo izravnati. Ostaviti u frižider dok glazura ne bude gotova.

Ganaš glazura:
Slatku pavlaku polako zagrejati (ali da ne provri) i dodati čokoladu. Mešati dok se čokolada ne istopi i dobro sjedini 



sa pavlakom (najbolje je mešati sa žicom). Preliti preko torte i ostaviti na hladnom da se dobro stegne.
coolinarika.com
Filed under  |