KOLAČ OD MAKA



SASTOJCI

Za tijesto
3 jaja
200 g šećera
100 ml ulja
150 ml mlijeka
150 g Pšeničnog glatkog brašna



½ vrećice Praška za pecivo 
150 g Maka

Za premazivanje
100 g Džema višnja

Za čokoladnu glazuru
100 g čokolade
80 g maslaca
2 žlice šećera u prahu
3 žlice vode

PRIPREMA
Jaja i šećer pjenasto izmiješajte.
Zatim umiješajte ulje, a naizmjenično dodajite brašno pomiješano s praškom za pecivo, mlijeko i mak.
Dobro izmiješanu smjesu izlijte u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju pa pecite u pećnici zagrijanoj na 



175°C oko 40 minuta.

Za čokoladnu glazuru rastopite čokoladu, vodu i šećer na pari.
Kad dobijete glatku masu, maknite s pare i umiješajte rastopljen maslac.
Pečeni kolač ohladite, premažite džemom od višanja i prelijte čokoladnom glazurom.
coolinarika.com