Kore:
– 30 dkg brašna
– 15 dkg šećera
– 10 dkg margarina
– 2 žlice kakaa
– 1 prašak za pecivo
– malo mljeka
Nadjev:
– 6 bjelanjaka
– 20 dkg šećera
– 20 dkg kokosa
Krema:
– 6 žumanjaka
– 2 pudinga od vanilije
– 25 dkg šećera
– 1/2 l mljeka
– 15 dkg margarina
– 2 pudinga od vanilije
– 25 dkg šećera
– 1/2 l mljeka
– 15 dkg margarina
Za posipanje:
– 10 dkg kokosa
Priprema:
Od brašna šećera, margarina i kakaa umijesiti tijesto za kore dodati prašak za pecivo i sve umijesiti sa mljekom tijesto podijeliti na dva dijela prvi dio staviti u lim gore sipati nadjev od bjelanjaka , bjelanjke dobro izraditi sa šećerom zatim dodati kokos i izliti na prvu koru sve poklopiti sa drugom korom i staviti peći u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva i polako peći oko 40-tak minuta gotovi kolač ostaviti da se ohladi.
Za kremu izmutiti žumanjca sa pudingom od vanilije i jednim djelom šećera po potrebi dodati malo mljeka zatim
sve ukuhati u preostalo mljeko, kremu ohladiti zatim u nju dodati margarin i staviti na pečeni biskvit gore posipati sa kokosom
coolinarika.com